Újraválasztották a Bayern München adócsalásért bebörtönzött elnökét

FC Bayern München
MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 25: Bayern Munich's newly elected president Uli Hoeness speaks during the annual general assembly of the FC Bayern Munich at Audi-Dome on November 25, 2016 in Munich, Germany. Lukas Barth / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Megkezdte második elnöki időszakát a Bayern München élén Uli Hoeness, akit pénteken elsöprő többséggel választottak meg a bajor sztárklub pártoló tagjai.

Hoeness 2014-ben kényszerült lemondani az elnöki tisztségről, miután adócsalás miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A sportvezető önfeljelentést tett, 987 nap után tért vissza az elnöki székbe.

Ekkorát bukni csak a mesében lehet

Az Audi Dome-ban tartott pénteki éves tisztújító ülésen a 7152 jelenlévő tag egyhanagú többsége, 98.5 százaléka szavazott Uli Hoenessre, 108-an ellene és 58-an tartózkodtak – számolt be a klub hivatalos honlapja. Hoenesst vastapssal és hangos ovációval köszöntötték.

„Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani. Ígérem, senkinek sem okozok csalódást elnökként, szeretnék erős kapocs lenni a tagok és a klub között. Számíthat rám minden alkalmazott, játékos és edző" – nyilatkozta Hoeness megválasztását követően.

A régi-új elnök a jelenleg listavezető RB Leipzigről is beszélt, azt mondta, csak idő kérdése volt, mikor jön a Dortmund mellett egy új rivális, és ez szituáció mindenképpen motivációs erővel bír.

Újra Uli Hoeness a Bayern München elnöke, a távozó Karl Hopfnert váltja Forrás: Anadolu Agency/Lukas Barth

Uli Hoeness játékosként mindent megnyert a Bayern Münchennel, 1979-ben, 27 évesen vonult vissza. Ügyvezető igazgatóként folytatta pályafutását a klubnál, a következő 30 évben a Bayern Európa egyik legsikeresebb klubjává vált.