Őrült brazil: 3 csapattársának okozott sérülést edzésen

Danilo, Higuaín, Udinese,
Udinese's defender Danilo Larangeira from Brazil (L) fights for the ball with Juventus' forward Gonzalo Higuain from Argentina during the Italian Serie A football match Juventus vs Udinese on October 15, 2016 at the 'Juventus Stadium' in Turin. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Serie A-ban szereplő Udinese bocsánatkérést követel a klub brazil csapatkapitányától, Danilo Larangeirától, miután a hátvéd három csapattársának okozott sérülést ugyanazon az edzésen.

A 2011 óta az Udinese mezében futballozó Danilo az iraki Ali Adnan, a venezuelai Adalberto Penaranda és az olasz Francesco Lodi ellen szabálytalankodott olyan keményen az egymás elleni játék közben, hogy mindhárom játékosnak orvosi segítségre volt szüksége.

Danilo az ellenfelek csatárait és saját csapattársait sem kíméli Forrás: AFP/Marco Bertorello

Danilo és Lodi heves szóváltásba is keveredett, az edzőmeccset kétszer félbe is kellett szakítania Luigi Del Neri vezetőedzőnek, aki szemtanúk szerint azt kiabálta:

Végül Danilo idő előtt mehetett zuhanyozni.

A 32 éves braziltól nem újdonság a túlzott és felesleges keménység. A Palmeirasban egyszer leköpte ellenfelét és majomnak nevezte. A televízió kamerái ezt megörökítették, később 127 ezer euró pénzbüntetéssel sújtották. Pár évvel később már Olaszországban történt, hogy az öltöző felé haladva összeverekedett egyik csapattársával, Michele Pazienzával.