Vágólapra másolva!
A vasárnapi, Dynamo Dresden elleni vereség után menesztette edzőjét, Stefan Ruthenbecket a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Greuther Fürth együttese. A megüresedett kispadra ideiglenesen a korábbi magyar válogatott kerettag Radoki János került.

A válogatott kapus Megyeri Balázs együttese 13 forduló alatt mindössze 14 pontot gyűjtött (négy győzelem, két döntetlen, hét vereség), ezzel a 13. helyen áll. Ruthenbeck tavaly nyáron szerződött a klubhoz, az első idényben a 9. helyet szerezte meg a Bundesliga második vonalában.

"A helyzet kritikus, és ez megköveteli, hogy a problémákat kezeljük. Köszönjük Stefan Ruthenbeck és segítője, Michael Schiele munkáját. Radoki János az elmúlt években jó munkát végzett az U19-es csapattal, bízunk benne, a téli szünetig biztosan ő lesz az edző" – nyilatkozta Helmut Hack, a klub elnöke.

Radoki János Forrás: Greuther-fuerth.de

Az 1972-es születésű egykori védő Móron született, gyerekként költözött szüleivel Németországba. Augsburgban kezdett el futballozni, 1996 és 1999 között a Fürth csapatát erősítette, innen szerződtette a Bundesligába frissen feljutott Ulm. 1999 és 2001 között összesen 25 élvonalbeli mérkőzésen játszott, ekkor felkeltette az akkori magyar szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan figyelmét is, aki 2000 szeptemberében meghívta a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőre.

A pályafutása végén már játékosedzőként dolgozott a DJK Augsburg-Lechhausen (2005-06), majd a TSV 1896 Rain együtteseinél (2006-08). Négy évig az augsburgi utánpótlásban tevékenykedett, 2012-ben pedig a harmadosztályú Heidenheim szerződtette.

Néhány hónap múlva megkereste a Fürth, amely éppen átalakította az utánpótlásképzését, és komoly szerepet szánt Radokinak.

2013. január 17-e óta a klub alkalmazottja, a juniorcsapattól emelte fel a vezetés most a felnőtt csapathoz. Radoki pénteken hazai pályán az Arminia Bielefeld ellen mutatkozhat be a nagycsapat élén, de a téli szünetig összesen négy mérkőzés vár rá: december 2-án a Karlsruhe, 11-én a St. Pauli, 16-án pedig még az Union Berlin lesz az ellenfél.