Nagy Ádámék simán nyerték a Serie A magyar derbijét

AS Roma v Bologna FC - Serie A Adam Nagy General News GYPSY Roma v Bologna Serie A 2016-2017 Serie A Match Serie A Soccer SPORT-ACTION FOOTBALL sports
Adam Nagy during the Italian Serie A football match between A.S. Roma and F.C. Bologna at the Olympic Stadium in Rome, on november 06, 2016. (Photo by Silvia Lore/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Serie A 13. fordulójának vasárnapi délutáni mérkőzésein a Nagy Ádámmal felálló Bologna 3-1-re legyőzte a Sallai Rolanddal a kezdőben kiálló Palermót, míg az AS Roma előnyből kapott ki az Atalantától, miközben a Lazio és a Fiorentina is simán nyert.

A forduló magyar vonatkozésú mérkőzésén mind a Bologna, mind a Palermo kezdőjében volt egy-egy magyar válogatott játékos, a hazaiaknál természetesen Nagy Ádám, míg a vendégeknél Sallai Roland várhatta a gyepen a kezdő sípszót.

Némi meglepetésre az idén is a kiesés elől menekülő szicíliaiak szerezték meg a vezetést a macedón Nestorovski révén, amire tíz perccel később válaszolt Mattia Destro - így döntetlennel vonulhattak a csapatok szünetre.

A második félidőben Sallai még húsz percet kapott, majd a lecserélését követő percben a svácji Dzemaili lövésével a hazaiak megszerezték a vezetést, majd öt perccel később Viviani szabadrúgása eldöntötte a meccset.

Viviani 3-1

A Bologna ezzel a győzelemmel is csak 14., míg a Palermo a szerény 6 pontjával csak a Crotonét előzi meg.

A második helyen álló AS Roma Perotti góljával a szünet előtt nem sokkal megszerezte a vezetést Bergamóban, azonban az Atalanta a második félidő közepén egyenlített, majd a hosszabbításban egy büntetőből a győztes gólt is megszerezte.

A másik római csapat, a Lazio az 57. percig 1-1-es döntetlenre állt a Genoa ellen, ekkor azonban értékesítettek egy büntetőt, nyolc perccel később pedig a brazil Wallace gólja pontot tett a meccs végére.

Wallace 3-1

A nap - eddigi - legsimább győzemét a Fiorentina aratta. Paulo Sousa csapata Bernardeschi és Ilicic két-két góljával győzött 4-0-ra Empoliban.

Bernardeschi második gólja: