Infantino ötször ennyi csapatot szeretne látni a klub-vb-n

007081116MJR_MEDIA_DAY_TROFEO 08/11/16 MEDIA DAY INTERNATIONAL DIA DE MEDIOS AMERICA FIFA MUNDIAL DE CLUBES
Photo during the International Media Day for the World Club Cup Japan 2016, in the facilities of Coapa. Foto durante el dia Internacional de Medios de cara al Mundial de Clubes de la FIFA Japon 2016, en las Instalaciones de Coapa, en la foto: Detalle Trofeo Campeon Concacaf 08/11/2016/MEXSPORT/Javier Ramirez
Vágólapra másolva!
A jelenlegi hétről 32-re emelné a klubvilágbajnokságon szereplő csapatok számát Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

Az olasz-svájci sportvezető 2019-től vezetné be az újításokat, a létszámnövelés mellett az időpontot is megváltoztatná: míg az idei torna hasonlóan a korábbi évekhez decemberben lesz, addig 2019-től június utolsó három hetében rendeznék a klub-vb-t. Infantino -

aki a világbajnokság mezőnyét is bővítené, 32 válogatottról 40-re

- olasz és spanyol lapoknak adott pénteki interjújában hangsúlyozta: a nyári időpont sokkal vonzóbb lenne a szponzorok és televíziós társaságok számára.

Gianni Infantino szereheti, ha sok jó csapat van egy helyen Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Jalal Morchidi

A FIFA augusztus végén még cáfolta a német Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülését, mely szerint 16 vagy akár 32 csapatosra bővítené a klub-vb-t.

Kit érdekel?

Idén Oszakában és Jokohamában rendezik a tornát december 11. és 18. között a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és a Libertadores Kupa címvédője, a kolumbiai Atlético Nacional részvételével. A hat kontinentális bajnokcsapat mellett a rendező ország egy együttese indul még.

Az viszont garantálható, hogy az érintett csapatok és játékosok – különösen az európaiak – nem fognak repesni az örömtől, az új lebonyolítási rend esetén ugyanis

gyakorlatilag nem lesz szünet számukra az évben,

miközben a top csapatok játékosai már így is 60-80 meccset játszanak évente.

Az pedig szintén a bővítés ellen szól, hogy a legfontosabb piacnak számító Európában aligha lennének kíváncsiak az ázsiai BL 4. és az óceániai 3. helyezettjének csatájára.