Megbukott kokainnal Pintér kapitány első elszomorítója

Roman Eremenko, foci
Finland's midfielder Roman Eremenko reacts during the UEFA 2016 European Championship qualifying round Group F football match Hungary vs Finland at the Groupama Arena stadium in Budapest on November 14, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség kokainhasználat miatt két évre eltiltotta a CSZKA Moszkva finn válogatott középpályását, Roman Eremenkót.

A 29 éves játékos a szeptember 14-i, Bayer Leverkusen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés utáni vizsgálaton produkált pozitív mintát, az összecsapás egyébként az ő egyenlítő góljával zárult 2-2-ss döntetlennel.

A pozitív vizsgálat kokain jelenlétét mutatta ki a szervezetében, az UEFA arra hivatkozva, hogy ez a szer a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistáján szerepel, kétéves eltiltással sújtotta a 73-szoros finn válogatott középpályást.

Roman Eremenko Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A büntetés október 6-i hatállyal lépett életbe, a döntés ellen három napon belül írásbeli fellebbezést lehet benyújtani.

– nyilatkozta Vitalij Mutko, az Orosz Labdarúgó-szövetség vezetője.

Eremenko már a második, Bajnokok Ligájában érdekelt labdarúgó, akit doppingoláson kaptak az utóbbi években: a Dinamo Zagreb középpályásának, Arijan Ademinek az ügye a Sportdöntőbíróságnál jár, őt egy tavaly szeptemberi pozitív minta miatt négy évre tiltotta el az UEFA.

A finn középpályást a magyarok is jól ismerhetik, 2014. március 5-én, Pintér Attila bemutatkozó mérkőzésén ő szerezte a finnek győztes gólját (1-2).