Vágólapra másolva!
A MOL 22%-os tulajdonrészt vásárolt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásai alapján 4. kategóriába sorolt, a tervek szerint több mint 13 ezer férőhelyes dunaszerdahelyi stadionban.

A névadó jogokkal élve az elkészült a stadiont MOL Arénának fogják majd hívni.

Az aréna ad otthont a Szlovákiában népszerű dunaszerdahelyi FC DAC 1904 labdarúgó klubnak, valamint az Ifjúsági Labdarúgó Akadémiának, amelyekkel szintén hosszú távú együttműködést kötött a vállalatcsoport. A megállapodás bejelentésével egy időben átadták az épülő stadion I. szakaszát is, amelynek részeként elkészült az egyik főtribün, valamint az oldalsó tribün.

A dunaszerdahelyi stadion több mint hatvan éve áll jelenlegi helyén, otthont adva az

FC DAC 1904 labdarugó klubnak, amely a szlovák bajnokság második legmagasabb átlag nézőszámú csapata.

A részben megújult aréna nyitómeccsére november 19-én, 17 órakor kerül sor az FC DAC 1904 és az AS Trencsén közötti mérkőzéssel, amely közel hétezer nézőt vonz majd. A stadion építése várhatóan 2018 első félévében fejeződik be.

A MOL Aréna az UEFA 4. kategóriás stadionjaként alkalmas lesz női Európa- és világbajnokság, férfi Európa- és világbajnokság csoportmérkőzések, UEFA kupa csoportmérkőzések és selejtezők, Bajnokok Ligája csoportmérkőzések, valamint az U21 és kisebb nemzeti válogatott csapatok világbajnokságának megrendezésére is.