A spanyolok a 93. percben csúfították el az angol évzárót

Spanyolország, Anglia
England's midfielder Eric Dier (L) gestures as he disagrees with Spain's midfielder Ander Herrera (2L) during the friendly international football match between England and Spain at Wembley Stadium, north-west London, on November 15, 2016. The match ended in a draw at 2-2. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Gól nélküli döntetlent játszott egymással az olasz és a német válogatott a Milánóban rendezett felkészülési mérkőzésen, Gianluigi Buffon karrierjének 167. válogatott fellépésén. Az angolok egy szinte megnyert mérkőzést nem tudtak behúzni a tartalékos spanyolok ellen, a franciáknak nem jött össze a rekordot jelentő 14. győzelem 2016-ban.

Történelem: igen, gól: nem

Az olaszok Milánóban fogadták a tartalékos összeállításban felálló németeket, a két nemzet a 2016-os Eb-n futott össze legutóbb, akkor tizenegyespárbaj végén a németek jutottak az elődöntőbe.

Gianluigi Buffon kedd este a 167. válogatott mérkőzésén lépett pályára, ezzel európai rekorder lett, a spanyol Iker Casillast érte utol.

Nem telt eseménytelenül a két nemzet 35. egymás elleni mérkőzése, de gólhelyzet kevés akadt. Az első félidőben a németek, a másodikban az olaszok játszottak jobban. Kevin Volland nem megadott gólig, Andrea Belotti kapufáig jutott.

Belotti foghatta a fejét, a leverkuseni Leno megúszta kapott gól nélkül Forrás: AFP/Marco Bertorello

A német válogatott sorozatban hatodik mérkőzésén nem kapott gólt, ezzel beállította saját, 1966-ban felállított rekordját. A vendégeknél erre az estére is jutott egy debütáns,

a wolfsburgi Yannick Gerhardt lett a Löw-éra 86. bemutatkozó játékosa.

Egy érdekesség az olaszokról is: ez volt az 56. olasz válogatott meccs a milánói San Siróban, ebből 37 olasz győzelem és 17 döntetlen született. Legutóbb 1925-ben kaptak ki az olaszok ebben a stadionban.

Az angolok egy megnyert meccset nem húztak be

Anglia a németek 3–2-es legyőzésével indította a 2016-os évet, és csak kevésen múlt, hogy szép keretbe zárja Spanyolország legyőzésével. (Csak a szendvics közepe az igazán csúnya, ugyebár...)

Az erősen B csapattal felálló spanyolok ellen Lallana első és Vardy második félidei góljával megnyugtató előnybe kerültek, de a hajrában nem tudtak koncentrálni. A Liverpoolban megbukó Iago Aspas és a Real Madridban csak peremember Isco az utolsó percekben 2–2-re hozta a végeredményt, ezzel

megőrizte veretlenségét a válogatott élén az új szövetségi kapitány, Julen Lopetegui.

Anglia először kapott gólt az Izland elleni csúfos Eb-nyolcaddöntő óta, amely a búcsút jelentette a tornától Wayne Rooneyék számára.

Barátságról szó sem volt: kemény meccset játszottak az angolok a spanyolokkal Forrás: AFP/Adrian Dennis

Kérdés, hogy ez az eredmény befolyásolja-e az angolok élén megbízott szövetségi kapitányként tevékenykedő Gareth Southgate jövőjét. Vélhetően nem, a hírek szerint hamarosan végleges szerződést tesznek elé.

A francia válogatott rekordra készült Elefántcsontpart ellen, végül nem jött össze: ez lehetett volna Didier Deschamps Eb-döntős válogatottjának idei 14. sikere. A néhány napja Svédország legyőzésével beállított rekordot (13 győzelem egy naptári évben) még 2003-ban állította fel Franciaország. Ez az összecsapás 0–0-s döntetlennel ért véget.

Válogatott felkészülési mérkőzések kedden:

Magyarország-Svédország 0-2 (0-1)
gól: Larsson (30.), Thelin (67.)

Olaszország-Németország 0-0 (0-0)
Anglia-Spanyolország 2-2 (1-0)
gól: Lallana (9., 11-esből), Vardy 48., ill. Aspas (89.), Isco (96.)
Málta-Izland 0-2 (0-0)
gól: Traustason (47.), Ingason (75.)
Ukrajna-Szerbia 2-0 (1-0)
gól: Skakov (38.), Yarmolenko (87., 11-esből)
Csehország-Dánia 1-1 (1-1)
gól: Barak (8.), ill. Jorgensen (39.)
Észak-Írország - Horvátország 0-3 (0-2)
gól: Mandzukic (9.), Cop (35.), Kramarics (68.)
Ausztria-Szlovákia 0-0 (0-0)
Franciaország-Elefántcsontpart 0-0 (0-0)