Földrengés miatt elmarad a focimeccs

earthquake Horizontal
Damage to the road on the Wellington water front after a 7.8 earthquake centred in the South Island, in Wellington on November 14, 2016. Rescuers in New Zealand were scrambling Monday to reach the epicentre of a powerful 7.8 earthquake that killed at least two people and sparked a tsunami alert that sent thousands fleeing for higher ground. / AFP PHOTO / Marty Melville
Vágólapra másolva!
Elhalasztották a szombatra kiírt Wellington Phoenix-Melbourne Victory bajnoki labdarúgó-mérkőzést, mert az új-zélandi főváros stadionja megrongálódott a hétfői földrengésben.

Az illetékes ausztrál szövetség azután hozta meg döntését, hogy az aréna tulajdonosai erre javaslatot tettek. A 34 ezer néző befogadására alkalmas Westpac Stadiumban ugyan nem keletkeztek szerkezeti károk, de így is körülbelül két hétig tart majd, amíg rendbe hozzák.

A Westpac Stadium egy Új-Zéland–Ausztrália rögbimeccs idején Forrás: AFP/Marty Melville

Az első, legnagyobb rengés helyi idő szerint nem sokkal vasárnap éjfél után történt. Középpontja a Déli-szigeten volt, de súlyos épületkárokat okozott az Északi-szigeten lévő fővárosban, Wellingtonban is. Hétfőn kora délután volt egy második nagy rengés, 6,6-es erősségű, az első közelében.

Wellingtonban sok épület életveszélyessé vált, a természeti katasztrófának két halálos áldozata van.