17 éves, klubjában nem játszik, most az angol válogatottal edzett

fbl Horizontal
England's Dylan Duncan (L) and England's defender Phil Jagielka (R) take part in a training session at Tottenham Hotspur's training ground in north London on November 14, 2016 ahead of their international friendly football match against Spain on November 15. / AFP PHOTO / OLLY GREENWOOD / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Egy meglepő arc tűnt fel az angol válogatott Spanyolország elleni (kedd esti) felkészülési mérkőzés előtti utolsó edzésén. Dylan Duncan a Tottenham futballistája, de még sosem szerepelt a Spurs első csapatában, most mégis az A-válogatottal tréningezett. Hogyan lehetséges ez?

Mivel az angol válogatott keretéből Wayne Rooney és Ryan Bertrand is kisebb sérüléssel szenved, a lábadozó Harry Kane pedig nem áll rendelkezésre, Gareth Southgate megbízott szövetségi kapitány

a Tottenham U21-es csapatából kért egy mezőnyjátékost, hogy az edzésen 11 a 11 ellen tudjanak játszani.

A Spurs korosztályos csapatának vezetőedzője, Ugo Ehiogu választása Duncanre esett. Az 1999-es születésű középpályás a Tottenham U21-es együttesében tavaly októberben mutatkozott be, a válogatott edzésén viszont ismerős arcokkal találkozhatott, hiszen több Spurs-futballista is tagja Southgate keretének.

Dylan Duncan (balra) az angol válogatott edzésén Forrás: AFP/Olly Greenwood

Az angol válogatottnál egyébként hagyománynak számít a fiatal játékosok edzésbe állítása sérüléshullám esetén. Frank Lampard és Rio Ferdinand 1996-ban már edzett a nemzeti csapat felnőtt keretével, utóbbi egy évvel később, előbbi 1999-ben mutatkozott csak be hivatalos mérkőzésen.

Fabio Capello is élt ezzel a lehetőséggel, az Arsenalban nevelkedett James Shea azóta sem került olyen közel a válogatotthoz, mint akkor, jelenleg a harmadosztályú AFC Wimbledon kapusa. A 2016-os Eb után menesztett Roy Hodgson egy évvel ezelőtt a Chelsea tehetségét, Dominic Solankét hívta meg az angol válogatott edzésére, de a későbbiekben nem számított rá.