Vágólapra másolva!
A magyar U19-es válogatott 4-0-ra győzött Örményországban Eb-selejtezőn, és ezzel továbbjutott a csoportjából a tavaszi elitkörbe.

A magyar csapat 1-0-ra kikapott az olaszoktól, utána viszont 2-1-re győzött Svájc ellen,

így az utolsó kör előtt három ponttal állt.

Ellenfele a házigazda örmény csapat volt, amely 4-0-ra kikapott a svájciaktól, az olaszok ellen viszont a 93. percben bukta el a pontszerzést egy tizenegyes miatt.

Eldőlt már a szünet előtt

Az utolsó csoportmeccsen a 18. percben szereztünk vezetést, az UEFA oldalán az szerepel, hogy egy örmény öngóllal, Harutjunjan vette be a saját kapuját, de az MLSZ honlapja Szoboszlai Dominikot írta gólszerzőnek. Hat perc múlva már önerőből növelte előnyét csapatunk, Bíró Bence volt eredményes.

Az utolsó percekig úgy tűnt, marad a 2-0, de a hajrában előbb Kleisz Márk, majd Szabó Levente is betalált, a 4-0-s győzelemmel pedig továbbjutottak a fiatalok, akik tavasszal az elitkörben folytathatják. Abban a fázisban 28 csapat küzd egymással hét darab négyes csoportban, és az első helyezettek jutnak ki az Eb-re, ahol a házigazda grúzokkal lesz teljes a mezőny.

"Mindenki koncentrált volt, tudta és végrehajtotta a feladatát, ennek köszönhető a mai sikerünk, és a továbbjutás is. Kétgólos vezetésnél nem mentünk rá a harmadik gólra, ezért nem döntöttük el korábban a mérkőzést, de a hajrában két góllal biztossá vált a győzelem. Igazi csapatként működött a társaság az elmúlt bő egy hétben, a játékosok bíztak magukban, keményen dolgoztak, és most beérett a munkájuk gyümölcse. Gratulálok az egész csapatnak, mindenki remek munkát végzett" - nyilatkozta Michael Boris szövetségi kapitány a mérkőzés után.

U19-es Eb-selejtező, 3. forduló:
Magyarország - Örményország 4-0 (2-0)

A másik mérkőzésen:
Olaszország - Svájc 1-1

A csoport végeredménye:
1. Olaszország 7
2. Magyarország 6
3. Svájc 4
4. Örményország 0