Nem csak Bernd Storck kavar a bajnoki szezonnal

Horizontal headshot TRAINER
(FILES) This file photo taken on January 6, 2016 shows Torino's Italian coach Giampiero Ventura looking on during the Italian Serie A football match SSC Napoli vs Torino FC at the San Paolo stadium in Naples. Giampiero Ventura was officially unveiled as Italy's new manager on a two-year contract designed to make sure the Azzurri qualify for the 2018 World Cup in Russia, on July 198, 2016. Ventura replaces Antonio Conte, who led Italy to the quarter-finals of Euro 2016 before taking over at Premier League giants Chelsea. / AFP PHOTO / CARLO HERMANN
Vágólapra másolva!
Gianpiero Ventura, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt szeretné, ha a következő bajnoki szezon a szokásosnál hamarabb kezdődne a jövő szeptemberi spanyolok elleni világbajnoki selejtező miatt.

A szakvezető hétfőn - a németek elleni keddi barátságos meccset megelőző sajtótájékoztatón - jelezte, kérte az olasz bajnokság vezetőit a változtatásra, annak érdekében, hogy a sorsdöntőnek ígérkező spanyolországi vendégjátékon futballistái jó formában léphessenek pályára.

sőt, egy őrült pillanatomban hármat javasoltam, de azt mondták, hogy nézessem meg magam egy orvossal" - viccelődött Ventura.

A szakember aztán ennél sokkal komolyabban hozzátette, hogy a most szeptemberi Franciaország elleni barátságos mérkőzés mutatta meg igazán, miért is kellenek az extrameccsek. Ugyanis azt megelőzően mindössze két kör ment le a Serie A-ból, és csapata - az ő bemutatkozó meccsén - sima, 3-1-es vereséget szenvedett.

Giampiero Ventura Forrás: AFP/Carlo Hermann

"Alig kezdődött el a bajnokság a franciák elleni találkozó előtt, és megfizettük az árát. Tulajdonképpen beszélni sem tudtam a futballistáimmal egészen 48 órával a meccs előttig.

- mondta Ventura.

Az olasz tréner másik indoka az, hogy minden komoly bajnokság egy héttel hamarabb kezdődik a Serie A-nál, azonban Spanyolországban általában ugyanazon a hétvégén indul a szezon, mint Olaszországban. Idén augusztus 20-án startolt el az idény.

A kapitány nem véletlenül aggódik a jövő szeptember 2-án esedékes spanyolok elleni selejtező miatt, jelen állás szerint ugyanis az a meccs minden bizonnyal a csoportelsőségről dönt majd, aminek azért van komoly jelentősége, mert

a vb-re csak a csoportgyőztesek jutnak ki egyenes ágon.

A G csoportban jelenleg a spanyolok gólarányuknak köszönhetően állnak az olaszok előtt az első helyen. A két csapat októberi, torinói találkozóján 1-1-es döntetlen született.