Usain Bolt a Dortmunddal edzhet

FÉRFI 4X100 MÉTER SÍKFUTÁS, JAMAICA, USAIN BOLT
Jamaica's Usain Bolt celebrates his team's victory at the end of the Men's 4x100m Relay Final during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 19, 2016. / AFP PHOTO / Johannes EISELE
Vágólapra másolva!
A kilencszeres olimpiai bajnok Usain Bolt a német labdarúgó-bajnokságban és a Bajnokok Ligájában szereplő Borussia Dortmund csapatával edzhet a közeljövőben.

"Ez nem vicc és nem egy marketingfogás" - közölte a Kicker című német sportmagazinban Hans-Joachim Watzke, a klub ügyvezetője vasárnap. A brit The Guardian értesülése szerint a jamaicai atléta már fel is vette a kapcsolatot Thomas Tuchel vezetőedzővel, aki örömmel látná az edzéseken a 11-szeres világbajnokot.

Watzke elmondta, hogy az ötlet Usain Bolttól származik, akinek a Borussia felügyelő bizottsági tagja, a Puma vezérigazgatója, Björn Gulden segített, hogy kapcsolatba léphessen a klubbal. A sportruházati cég a dortmundi csapatot és a sprintert egyaránt támogatja.

Usain Bolt a Puma legfontosabb embere Forrás: AFP/Johannes Eisele

"Nagyon várjuk már, hiszen ez nagy megtiszteltetés számunkra" - vélekedett Watzke, és hozzátette, hogy Bolt látogatásának időpontját még nem egyeztették.