Messi: Ki kell másznunk ebből a szarból

Lionel Messi, Argentína
Argentina's Lionel Messi gestures as players of Brazil celebrate Neymar's goal during their 2018 FIFA World Cup qualifier football match in Belo Horizonte, Brazil, on November 10, 2016. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND DOUGLAS MAGNO / DOUGLAS MAGNO
Vágólapra másolva!
Az argentin labdarúgó-válogatott magyar idő szerint péntek hajnalban csúfos, 3–0-s vereséget szenvedett Brazíliában, így továbbra is nehéz a helyzete a dél-amerikaiak 2018-as világbajnokságért zajló selejtezősorozatában. Lionel Messi a mérkőzés után összefoglalta, mire van szükség a talpraálláshoz.

Dél-Amerikában 10 nemzet küzd egy csoportban a világbajnoki részvételért. Az első négy automatikusan kvalifikál az oroszországi tornára, az ötödik pótselejtezőt vív. Argentína 11 fordulót követően a 6. helyen áll, hátránya egy pont a már kijutó helyen álló, azaz 4. Ecuadorral szemben, tehát a mezőny elég sűrű.

Lionel Messi végigjátszotta a selejtezőcsoportban éllovas Brazília elleni találkozót, amelyen a liverpooli Coutinho gyönyörű találata nyitotta a gólok sorát.

A lefújást követően a Barcelona ásza a szokásosnál őszintébben és kritikusabban nyilatkozott.

„Fejben egyszerűen nem vagyunk rendben. A válogatottunk remek futballistákból áll, de amikor a fejekben nincs rend, akkor a lábak sem mozognak úgy, ahogyan kellene. Pozitív hozzáállásra van szükségünk,

„Tudjuk, hogy most minden irányból kritika zúdul ránk, ahogyan az utóbbi időben rendre történt velünk, de erősnek kell lennünk és meg kell fordítanunk a dolgok menetét."

Nem megy Argentínának: fájhatott Messi feje a három brazil gól után Forrás: AFP/Douglas Magno

„Az igazság az, hogy az utóbbi időben nem könnyű a helyzetünk. A Paraguay elleni találkozót csak a televízióból néztem, úgy éreztem, a szurkolóink hamar elveszítik a türelmüket. Egy kisebb hiba után egyből fütyülni, káromkodni kezdtek. Ez biztos, hogy nem segít" – tette hozzá Messi.

Argentína 2014 nyara óta egy vb- és két Copa América-finálét vesztett el, a szurkolók frusztráltak a közelmúlt csalódásaitól.

Nálunk, a válogatott játékosainál ezt senki sem akarja jobban. De éreznünk kell, hogy a szurkolóink mögöttünk állnak, különben nem fog menni."

Neymar vigasztalta Messit Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Leonardo Benassatto

„Még hét meccsünk hátra van, sok pontot szerezhetünk, azok ellen játszhatunk, akik előttünk állnak. Nem is gondolunk arra, hogy nem leszünk ott a világbajnokságon. Sok minden kell változtatnunk, de azért magabiztosak vagyunk" – zárta szavait a klasszis.

Argentína öt nap múlva hazai pályán, Kolumbia ellen folytatja a vb-selejtezőket, a 2017-es évben Chile lesz az első ellenfél, szintén otthoni környezetben.

Az argentinokkal legutóbb 46 éve fordult elő, hogy nem jutottak ki világbajnokságra,

azóta mind a 11 tornán részt vettek, két döntőt megnyertek (1978, 1986), kettőt pedig elveszítettek (1990, 2014).