Jakabfi Zsanett óriásit játszott a BL-ben

fbl Horizontal
Wolfsburg's Zsanett Jakabfi celebrates after scoring the 2-1 during the Women's German Cup (DFB Pokal) final football match SC Sand vs VfL Wolfsburg at the RheinEnergieStadion stadium in Cologne, western Germany, on May 21, 2016. VfL Wolfsburg won the match 2-1. / AFP PHOTO / dpa / Carmen Jaspersen / Germany OUT / RESTRICTIONS: ACCORDING TO DFB RULES IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED DURING MATCH TIME. MOBILE (MMS) USE IS NOT ALLOWED DURING AND FOR FURTHER TWO HOURS AFTER THE MATCH. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR MORE INFORMATION CONTACT DFB DIRECTLY AT +49 69 67880 /
Vágólapra másolva!
A Vfl Wolfsburg női focicsapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén idegenbern rúgott négy gólt a svéd ezüstérmes Eskilstunának.

A kétszeres BL-győztes, de a tavalyi döntőt a Lyon ellen tizenegyesekkel elbukó Vfl Wolfsburg az idei kiírás nyolcaddöntőjében a svéd bajnokság ezüstérmesével, az Eskilstunával találkozott, nem éppen "ideális labdarúgó időben":

Ez azonban a legkevésbé sem zavarta a német sztárcsapatot, különösen pedig Jakabfi Zsanettet hagyták hidegen a röpködő mínuszok. A németek magyar válogatott középpályása már az ötödik percben betalált, majd bő tiíz perccel később megszerezte második gólját is - az eleőhöz hasonlóan ezúttal is a svájci Lara Dickenmann adta a gólpasszt.

Hálóban a kugel harmadik alkalommal:

Fél óra elteltével ugyan szépítettek a svédek, azonban mielőtt elhihették volna, hogy van keresnivalójuk a párharcban, a második félidő elején tíz percen belül újra kétszer villant Jakabfi, gyakorlatilag a legjobb nyolc közé lőve ezzel csapatát. A német válogatott Alexandra Popp gólja már csak a slussz poén volt.

Eredmény,
Bajnokok Ligája, nők, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Eskilstuna–Vfl Wolfsburg 1-5 (1-2)
g.: Banusic (31.), ill. Jakabfi (5., 17., 52., 63.), Popp (76.)