Kirúgta a Rangers a bajkeverő Bartont

FOOTBALL - SCOTTISH CHAMP - CELTIC v RANGERS CELTIC CHAMPIONNAT ECOSSE FOOT FOOTBALL GLASGOW RANGERS SCOTTISH CHAMPIONSHIP SEPTEMBRE Soccer SPORT
Joey Barton of Rangers offers a hand shake to Celtic Manager Brendan Rodgers after the SPFL Ladbrokes Premiership match between Celtic and Rangers at Celtic Park, Glasgow on 10th September - Photo BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Joey Barton nyolc mérkőzés és két nagyobb botrány után távozik a skót klubtól. Még vár rá egy vizsgálat a skót szövetség részéről.

Mindössze négy hónap és nyolc tétmérkőzés után a Rangers FC vezetői úgy döntöttek, hogy megválnak a klub angol középpályásától, Joey Bartontól.

Barton skóciai kalandja nem volt éppen egy siker történet. A Burnley-től az előző idény végén szabadon igazolható játékosként a skót élvonalba négy hosszú év után visszajutó Rangershez igazoló játékos gyorsan elintézte, hogy egy újabb országban és klubnál legyen belőle mindenkinek elege.

Club Statement - Rangers Football Club, Official Website

Éppen a napokban töltötte le hathetes felfüggesztését, amit azt követően kapott, hogy a szeptember 10-i Old Firm után, ahol a Rangers 5-1-re kikapott a Celtictől, egy edzésen a tettlegességig fajuló vitát kezdeményezett egyik csapattársával, Andy Halliday-jel.

Majd jött az újabb botrány, amikor október elején kiderült, hogy

Barton július 1. és szeptember 15. között 44 mérkőzésre fogadott

– márpedig a skót szövetség szabályzatának 33. pontja szigorúan tiltja, hogy játékosok, edzők és játékvezetők a világ bármely pontján fogadást kössenek futballmeccsekre. Bartonra így még egy vizsgálat is vár, amit a skót szövetség fog ellene lefolytatni.

Joey Barton (jobbra) senkinek nem fog hiányozni Forrás: DPPI media/Backpage Images

Az egyszeres angol válogatott középpályásnak nem először volt ilyen ügye. A Manchester Cityben, a Newcastle-ben, a Queens Park Rangersben és az Olympique Marseille-ben is megforduló játékosnak minden csapatánál volt balhéja, rendszereint saját csapattársaival verekedett össze – ami után szedhette a sátorfáját. Az alábbi videó összeszedi Barton tíz legnagyobb taplóságát, a megtekintése nem igényel angol nyelvtudást: