Kloppnak elege van a liverpooli történelemből

fbl Horizontal EFFIGY STAND SPORTS FAN FOOTBALL BANNER ILLUSTRATION
A flag showing the face of Liverpool's German manager Jurgen Klopp is seen ahead of the English Premier League football match between Liverpool and West Bromwich Albion at Anfield in Liverpool, north west England on October 22, 2016. / AFP PHOTO / PAUL ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp vezetőedző azt szeretné, ha az FC Liverpool eredményes múltja nem lenne akadálya a mostani csapat sikeres szereplésének, s arra ösztönzi labdarúgóit, hogy a saját fejezetüket írják meg a klub történelemkönyvébe.

A Vörösök nagyszerűen kezdték a mostani idényt, 14 tétmeccsükből mindössze egyet vesztettek el, ennek nyomán a bajnokságban az élen állnak, a Ligakupában pedig bejutottak a legjobb nyolc közé.

"A mostani egy remek pillanat, bár tudom, hogy mindenki a múlthoz hasonlítgat bennünket. Mi történt három, öt, tíz, huszonöt éve - de ez a csapat új, újak vagyunk" - fogalmazott a német szakember a klub honlapjának nyilatkozva.

Már Klopp is része a liverpooli focitörténelemnek Forrás: AFP/Paul Ellis

A Liverpool az angol futball történetének második legeredményesebb klubja, de 18 bajnoki címéhez 1990 óta nem tudott újabbat hozzátenni.

"A mi történetünk néhány hónappal ezelőtt kezdődött és nem lehet bennünket összehasonlítani senkivel.

- mondta Klopp, aki tavaly októberben kezdte el a munkát az egyesületnél.

A Liverpool legközelebb jövő szombaton, a tizedik helyen álló Southampton otthonában lép pályára a Premier League-ben.