Új edzőt kapott az Inter

Stefano Pioli, foci
(FILES) This file photo taken on May 16, 2015 shows Lazio's coach Stefano Pioli during the Italian Serie A football match Sampdoria Vs Lazio on May 16, 2015 at "Luigi Ferraris Stadium" in Genoa. Former Lazio and Bologna boss Stefano Pioli has been officially chosen on November 8, 2016 to take over at Inter Milan after Dutch coach Frank de Boer was sacked. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Stefano Pioli lett az Inter labdarúgócsapatának új edzője. Az 51 éves szakember 2018. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Pioli számos csapatot irányított már, legnagyobb sikereit a Lazióval érte el: a 2014-15-ös szezonban a harmadik helyen zártak, valamint Olasz Kupa-döntőt játszottak. A Laziótól idén április 3-án menesztették azt követően, hogy csapata 4-1-re elveszítette a városi derbit az AS Romával szemben.

Az Intertől egy hete küldték el a holland Frank de Boert, aki augusztus 9-én, mindössze két héttel a szezon kezdete előtt vette át az együttes irányítását, de 14 tétmérkőzéséből hetet elveszített vele a csapat. Emellett öt győzelem és két döntetlen volt a mérleg.

Stefano Pioli Forrás: AFP/Marco Bertorello

A kilencedik helyen álló Inter új edzője csütörtökön mutatkozik be a média képviselői előtt.