Vágólapra másolva!
A spanyol focibajnokság élvonalának 11. fordulójában első szombati mérkőzésén a Granada és a Deportivo La Coruna mintha nem két félidőt, hanem két külön meccset játszott volna. A vége 1-1-es döntetlen.

A Depor egyetlen egyszer, az 1942-43-as szezonban tudott bajnokit nyerni Granadában (2-1). A találkozó tökéletesen igazolta a meccs előtti statisztikákat, miszerint hazai pályán eddig a Granada rúgta a legkevesebb gólt (3-at), míg idegenben a Depor bír a legsilányabb gól mutatóval – mindössze egyszer találtak be a Riazoron kívül.

Egy órán át csúnyábbik arcukat mutatták a csapatok, majd a 64. percben a vendégek szereztek vezetést, a román Florin Andone szerencsés körülmények között szerezte meg első gólját a galíciaiak színeiben.

A mérkőzés góljai:

Rákapcsolt a Granada, és mintha új meccs kezdődött volna. Az első félidőben a kaput sem látó csapatok egymás után dolgozták ki a helyzeteket, és a 81. percben egy nem kevésbé szerencsés góllal – Tyton kapus alatt valahogy elgurult a labda egy alapvonalról leadott lövés után – egyenlítettek a hazaiak.

A vége maradt 1-1, amivel a 4 pontos Granada továbbra is utolsó helyen áll, míg a 10 pontos Depor 16. a húsz csapatos tabellán.