BL-történelmet írt a Leicester City, 91. perces kapusbravúrral

Claudio Ranieri
Leicester City's Italian manager Claudio Ranieri addresses a press conference at the Parken stadium in Copenhagen, on November 1, 2016, ahead of their UEFA Champions League group G football match against FC Copenhagen on November 2. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A Leicester City szerda este 0-0-s döntetlent játszott a Köbenhavn otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Az angol együttes ezzel még nem biztosította helyét a kieséses szakaszban, de egy BL-rekordot sikerült felállítania.

A Bajnokok Ligája történetében a Leicester City az első csapat, amely a sorozatban lejátszott első négy mérkőzésén nem kapott gólt.

Korábban mindössze két klub, a Parma (1997–1998) és a Málaga (2012–2013) tudta az első három csoportmérkőzésen megőrizni a kapuját a góltól, négyig a BL-ben ebben a szezonban debütáló Leicester City jutott el elsőként.

A rekordhoz szükség volt Kasper Schemeichel remek védésére is a 91. percben.

A Leicester City a csoportkörben három győzelem után első döntetlenjét játszotta, 10 ponttal vezeti a G-csoportot a hétpontos Porto előtt.