Vágólapra másolva!
Kihirdette a magyar válogatott Andorra és Svédország ellen készülő keretét Bernd Storck szövetségi kapitány – számolt be róla az mlsz.hu

A magyar válogatott november 13-án (vasárnap, 18 órától) Andorra ellen vb-selejtezőt játszik, majd két nappal később a svédek ellen (19.45) lép pályára felkészülési mérkőzésen, utóbbi Király Gábor és Juhász Roland búcsúmérkőzése is lesz. (A szurkolók Vanczák Vilmostól és Hajnal Tamástól is elköszönhetnek, de ők nem lépnek pályára.) Mindkét mérkőzés Budapesten, a Groupama Arénában lesz.

Berd Storck szövetségi kapitány keretébe

a megszokott 23 fő helyett ezúttal 28 játékos kapott meghívót, köztük négy új arc:

Botka Endre (Bp. Honvéd), Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas), illetve Nagy Dominik (FTC). Ők korábban már vettek részt válogatott összetartáson, de az A-válogatott keretébe első alkalommal kaptak meghívót.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 28 FŐS KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Swietelsky-Haladás)*, Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők: Botka Endre (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC)*, Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Dijon), Pintér Ádám (Ferencváros), Hangya Szilveszter (Vasas)

Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kleinheisler László (Darmstadt), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim).

*Juhász Roland és Király Gábor november 14-én csatlakozik a kerethez.

„Küzdelmes meccsre számítunk, Andorra igen kemény stílusban játszik. A vb-selejtező az első számú prioritás számunkra, először kizárólag erre a mérkőzésre kell koncentrálnunk. A második – Svédország elleni – meccset mindössze két nappal a vb-selejtezőt követően játsszuk, így a megszokottnál több játékost kellett meghívnom" – mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck.

Bernd Storck több fiatalnak is bizalmat szavazhat az év utolsó meccsein Fotó: Adrián Zoltán – Origo

"Ugyanakkor ez a bővebb keret, és a felkészülési mérkőzés egyben lehetőséget ad arra, hogy több fiatal játékost is meghívjak, akik most először csatlakozhatnak az A-válogatott keretéhez. Ők az utóbbi időszakban mindannyian kiválóan teljesítettek klubjaikban, illetve bizonyították már tehetségüket az U21-es válogatottban is. Szeretnénk megmutatni nekik az A-válogatott hangulatát, és felmérni, hogyan tudunk együtt dolgozni velük. Az is előfordulhat, hogy a jól teljesítők megmutathatják, mire képesek a felnőttek között nemzetközi szinten. Azonban maga a tény, hogy az utóbbi időben mutatott teljesítménye alapján több fiatalt is meghívhattam, mindenképpen biztató a jövőre nézve" – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az Andorra elleni vb-selejtezőre legolcsóbban már csak 6000 forintért válthatunk belépőt, a svédek elleni találkozóra pénteken indul a jegyárusítás, 2000 forint lesz a legolcsóbb belépő.