63 probléma van az újpesti stadion fejlesztésével

ÉPÜLET Foglalkozás rendőr stadion SZEMÉLY Budapest, 2011. augusztus 21.
Rendőrök figyelik az OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Újpest FC – Diósgyőri VTK labdarúgó-mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2011. augusztus 21. Rendőrök figyelik az OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Újpest FC – Diósgyőri VTK labdarúgó-mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Újpest FC szerdán arról számolt be honlapján, hogy az általa felkért szakértő számos kivitelezési hibát állapított meg a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban. A klub leszögezte, nem ő rendelte meg a munkálatokat, illetve nem áll szerződéses kapcsolatban a kivitelező Mester Építő Kft.-vel.

A szakértő 63 pontban fogalmazta meg a nem elfogadható fejlesztéseket a Szusza Ferenc Stadionnal kapcsolatban, amelynek a jelenlegi tervek szerint november 22. az átadási időpontja.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Szusza Ferenc Stadionban a munkálatok április elején kezdődtek, de ez az Újpest hazai mérkőzéseinek megrendezését az előző idényben nem befolyásolta. A kivitelező május 2-án vette birtokba a létesítményt, az akkori tervek szerint négy hónapig tartott volna a felújítás, szeptemberre készült volna el a stadion. A jelenlegi idényben a lila-fehérek eddig a Vasas otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban játszották hazai meccseiket, a jövőben viszont Kecskeméten fogadják ellenfeleiket, mert az angyalföldiek létesítményének újjáépítése is megkezdődik.

A Szusza Ferenc Stadion befogadóképessége a felújítás során 13 501-ről 12 670-re csökken, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el.

A korábbi nyilatkozatok alapján nagyon látványos változásokra nem lehet számítani, de lesznek olyan dolgok, amelyek emelik a kényelemérzetet. A mosdókat felújítják, további büféhelyiségeket alakítanak ki, a VIP-terasz és a sajtórész is teljesen megújul. A hazai és a vendégszurkolók szektorát felcserélik.