Bejelentette visszavonulását a foci-vb-k gólrekordere

491717433 Horizontal
Germany's forward Miroslav Klose (R) is congratulated by Germany's coach Joachim Loew after being substituted during the 2014 FIFA World Cup final football match between Germany and Argentina at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro on July 13, 2014. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA / AFP PHOTO / POOL / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
A Bild információ szerint a visszavonulását bejelentő Miroslav Klose visszatér a német labdarúgó-válogatotthoz, méghozzá edzőként, a hétfőn 2020-ig hosszabbító Joachim Löw szövetségi kapitány segítője lesz.

A kinevezés határozatlan időre szól, a 38 esztendős Klose még szerződést egyelőre nem kapott, mivel nem rendelkezik a szükséges edzői képesítésekkel. A tervek szerint a felnőtt és a korosztályos válogatottnál is kap feladatokat, a cél, hogy a lehető legtöbbet többet tanuljon. Az már biztos, hogy mikor debütál a német válogatott stábjában: november 11-én, a San Marino elleni világbajnoki selejtezőn. (Ahogyan egy vérbeli 11-eshez illik.)

Löw és Klose két év szünet utnán ismét együtt dolgozhat Forrás: AFP/Nelson Almeida

Klose 2001-től 13 éven át, 137 mérkőzésen szerepelt a német válogatottban, ezalatt 71 gólt szerzett. Négy vb-n vett részt, kétszer harmadik, egyszer második, 2014-ben pedig világbajnok lett. Abban az évben mondta le a válogatottságot, méghozzá egy nagyszerű rekord birtokában:

a lengyel születésű csatár a világbajnokságok történetének legeredményesebb gólszerzője, 16 találattal, a brazil Ronaldót megelőzve.

Óriási vb-rekord: 16 Klose-gól Forrás: AFP/-

A korábbi kiváló csatár a hír megjelenése óta

hivatalosan is bejelentette visszavonulását.

Az olasz Lazio volt az utolsó klubja, 2016 nyarán, öt évet követően távozott Rómából. Jövő azóta kérdéses volt, egészen mostanáig. Olaszországi pályafutása előtt a Bayern München, a Werder Bremen és a Kaiserslautern mezét viselte.