Társoldalunk:

Eltiltás várhat a játékvezetővel őrjöngő Mourinhóra

2016.11.01. 11:09

José Mourinho újra bajban van: még meg sem hozták a döntést egyik, játékvezetőkkel kapcsolatos ügyében, máris itt az újabb balhé, aminek még komolyoabb következményei lehetnek. Nem jönnek be a portugálnak a 0-0-s meccsek.

José Mourinho a lelátóról volt kénytelen követni csapata, a Manchester United szombati, a Burnley elle 0-0-ra végződő bajnokijának második félidejét. A "száműzetés" oka - mint azt a Mirror című angol bulvárlap megtudta - az volt, hogy a portugál edző a szünetben a játékoskijáróban megvárta Mark Clattenburg játékvezetőt, és heves kirohanást intézett ellen, számon kérve egy elmaradt büntetőt, amikor - véleménye szerint - Jon Flanagan a vendégek tizenhatosán belül szabálytalankodott Matteo Darmiannal szemben.

Kint volt, vagy bent volt?

A Mirror forrásai szerint Mourinho "teljesen elveszítette a kontrollt", amikor rátámadt az idén Bajnokok Ligája- és Európa-bajnoki döntőt is vezető bíróra. A vitában Mourinho alul maradt, ráadásul Clattenburg a lelátóra küldte, és még további büntetésekre is számíthat.

Ez volt a második

A szövetség (FA) hétfőig várta fellebbezését, a Liverpool elleni (ugyancsaak 0-0-ra végződő) találkozó kapcsán. A rangadó előtt ugyanis megjegyezte, hogy nem lesz könnyű dolga a liverpooli szurkolók részéről manchesteri kötődése miatt elfogultnak tartott Anthony Taylor játékvezetőnek. Hiába volt ez egy ártatlan kijelentés, az FA szabályai egyértelműek: mérkőzés előtt tilos a játékvezető személyére megjegyést tenni.

Az angol lapok szerint az újabb ügy folyományaként Mourinho aligha kerülheti el, hogy legkevesebb egy mérkőzésre szóló eltiltást kapjon. A Manchester United a következő fordulóban a Swansea vendége lesz.