Eltiltás várhat a játékvezetővel őrjöngő Mourinhóra

Horizontal
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho (R) gestures and shouts in the Directors Box after being sent off to the stands during the English Premier League football match between Manchester United and Burnley at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 29, 2016. / AFP PHOTO / OLI SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
José Mourinho újra bajban van: még meg sem hozták a döntést egyik, játékvezetőkkel kapcsolatos ügyében, máris itt az újabb balhé, aminek még komolyoabb következményei lehetnek. Nem jönnek be a portugálnak a 0-0-s meccsek.

José Mourinho a lelátóról volt kénytelen követni csapata, a Manchester United szombati, a Burnley elle 0-0-ra végződő bajnokijának második félidejét. A "száműzetés" oka - mint azt a Mirror című angol bulvárlap megtudta - az volt, hogy a portugál edző a szünetben a játékoskijáróban megvárta Mark Clattenburg játékvezetőt, és heves kirohanást intézett ellen, számon kérve egy elmaradt büntetőt, amikor - véleménye szerint - Jon Flanagan a vendégek tizenhatosán belül szabálytalankodott Matteo Darmiannal szemben.

Kint volt, vagy bent volt?

A Mirror forrásai szerint Mourinho "teljesen elveszítette a kontrollt", amikor rátámadt az idén Bajnokok Ligája- és Európa-bajnoki döntőt is vezető bíróra. A vitában Mourinho alul maradt, ráadásul Clattenburg a lelátóra küldte, és még további büntetésekre is számíthat.

Ez volt a második

A szövetség (FA) hétfőig várta fellebbezését, a Liverpool elleni (ugyancsaak 0-0-ra végződő) találkozó kapcsán. A rangadó előtt ugyanis megjegyezte, hogy

a liverpooli szurkolók részéről manchesteri kötődése miatt elfogultnak tartott Anthony Taylor játékvezetőnek. Hiába volt ez egy ártatlan kijelentés, az FA szabályai egyértelműek: mérkőzés előtt tilos a játékvezető személyére megjegyést tenni.

Az angol lapok szerint az újabb ügy folyományaként Mourinho aligha kerülheti el, hogy legkevesebb egy mérkőzésre szóló eltiltást kapjon. A Manchester United a következő fordulóban a Swansea vendége lesz.