Az öltözőtől a klubházig forrong az olasz sztárcsapat

98424871 HORIZONTAL FOOTBALL MATCH FINAL CHAMPIONS LEAGUE ARM IN ARM EMBRACE PORTRAIT JOY WINNER
Inter Milan's Portuguese coach Jose Mourinho (L) and Inter Milan's president Massimo Moratti celebrate after winning the UEFA Champions League final football match Inter Milan against Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 22, 2010. Inter Milan won the Champions League with a 2-0 victory over Bayern Munich in the final at the Santiago Bernabeu. Argentine striker Diego Milito scored both goals for Jose Mourinho's team who completed a treble of trophies this season. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Frank de Boer keményen nekiment az Inter játékosainak a megalázó EL-vereség után, de a prágai fiaskó hatásait egészen a klubházig lehet érezni. Visszatérhet a főnök, Massimo Moratti.

"Ha én bukom, velem buktok ti is" - harsogta a játékosainak Frank de Boer, miután csapata kellemetlen vereséget szenvedett az Európa Ligában a Sparta Prahával szemben. A milánóiak az első fordulóban hazai pályán kaptak ki 2-0-ra Korhut Mihály csapatától, a Hapoel Beer-Shevától, így két játéknap után nulla ponttal állnak a csoport utolsó helyén.

Az izraeliek elleni vereség óta azonban az Inter életjeleket mutatott, remek játékkal legyőzte a címvédő Juventust, és simán lelépte az Empolit. Nagy Ádám Bolognája ellen már csak döntetlent játszott, aztán jött a prágai szégyen.

Frank de Boer nem lehet boldog Forrás: AFP/Hrvoje Polan

A hírek szerint a vezetőség már szólt De Boernek, hogy a Southampton elleni EL-meccsen felejtse el a rotációt. Igaz, Prágában egy alaposan felforgatott csapat játszott, és

a beugró csereemberek alaposan leszerepeltek

(Felipe Melo gólt ajándékozott a Spartának, Andre Ranocchiát pedig kiállították), de senki nem játszott jól, és legfőképpen az akarat nem látszott a csapaton.

A Gazzetta dello Sport úgy tudja, De Boer azt mondta a játékosainak, mivel Mancini már nincs itt, nekik sincs alibijük az "amatőr játékra", amit az EL-ben mutattak.

Visszatérhet a főnök, Massimo Moratti

Az Inter új tulajdonosai, a kínai Suning-csoport felkérte Massimo Morattit, hogy térjen vissza az Inter elnöki székébe. Az összes olasz sportlap a címoldalán hozza a sztorit, az elnökdinasztia utolsó sarja pedig csak annyit mondott, "Valóban felkértek.

Moratti BL-győzelemre vezette az Intert Mourinho irányítása alatt Forrás: AFP/Christophe Simon

Morattinak már nincsenek részvényei a klubban, a jelenlegi elnöknek, Eric Thohirnak azonban a teljes csomag 31 százaléka a kezében van. Két lehetőség van: az egyik, hogy Thohir a klubot irányító cég vezérigazgatójával együtt korábban távozik, a másik, hogy várnak Moratti visszatérésével tavaszig, amikor Thohir eladja saját részvényeit a Suningnak.

Eközben Steven Zang (a tulajdonos fia) Milánóba költözik, mert a hírek szerint részt akar venni a klub irányításában.