Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás szerint minden alapot nélkülöznek azok a kritikák, amik az MTK új stadionját érték. A klub elnöke a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy Hidegkuti-stadion minden előírásnak megfelel, bizonyos szempontokat tekintve a Ferencváros arénájánál is jobb. Európában csak az Arsenal használja egyszerre azt a két modern technológiát, amit az MTK új otthonába építettek. 

Deutsch Tamás, az MTK elnöke a sajtótájékoztatót azzal kezdte, hogy meghívott minél több szurkolót az új létesítménybe.

A kapu mögötti fal Forrás: MTK

"Az emberek még nem látták az új stadionunkat, mert nem is láthatták. Arra biztatok mindenkit, hogy jöjjön el hozzánk, október 13-án a megnyitó ünnepségre és október 22-én az első bajnokinkra, nézze meg, hogy hogyan néz ki az új Hidegkuti-stadion, és a saját szemével győződjön meg arról, hogy milyen benyomást kelt a stadion.

egy stadion megítélésével kapcsolatban ugyanez a helyzet."

Itt szétnézhet a stadionban:

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, hogy minden alapot nélkülöző, vészjósló kritikák érték az új stadiont, úgy mint visszapattan-e a labda, sérül-e az eredményjelző tábla, ha eltalálja a labda, mekkora a távolság a vonal és az építmény között stb.

"7,5 méter a vonal és a fal közötti távolság, 5 métert ír elő a nemzetközi szabály,

A labda nem fog visszapattanni, mert labdafogó hálót teszünk fel, az eredményjelző tábla pedig nem fog megsérülni, mert a berendezések így vannak kialakítva."

Nem fog megsérülni a kijelző Forrás: MTK

Az elnök szerint korszerű, modern, nemzetközi összehasonlításban is színvonalas technológiát alkalmaz a stadion, amely minden tekintetben megfelel a hazai és a nemzetközi elvárásoknak.

"Egy eredeti, különleges építészeti megoldásokat alkalmazó épület. Európa legmodernebb stadionjai közé tartozik, ez két megoldás miatt van így.

egy vetett, természetes gyepszőnyegbe 2x2 centiméteres területenként összesen 20 millió szál műanyag szálat helyeztek be, így egy vegyes, hibrid fűszőnyeggel rendelkező talaja lesz a stadionnak. A Liverpool, a Manchester United, a Manchester City, a Milan és a Wolfsburg is ezt a technológiát használja."

Deutsch Tamás az MTK sajtótájékoztatóján Forrás: Origo

A másik modern elem, hogy a hagyományos világítási rendszerrel szemben egy LED-es pályavilágítási rendszert építettek ki, Európában egy olyan stadion van, ahol ezt a gyepszőnyeget és ezt a világítást alkalmazzák egyszerre, ez pedig az Arsenal stadionja.

Egy másik megoldásban is hasonlít az angol pályákhoz az új létesítmény, a kispadokat ugyanis nem a játéktéren, hanem a lelátó első sorába építették be.

Az Arsenalnak van "hasonló" stadionja Forrás: MTK

Az új, 5014 férőhelyes Hidegkuti-stadiont október 13-án, a portugál Sporting elleni barátságos mérkőzésen adják át. A jegyek 5900 forintba kerülnek, a VIP-belépőért 18 800 forintot kell fizetni.

A bajnokikra a legkedvezőbb belépő, a mozgássérülteknek szóló jegy 1300 forintba kerül, a törzsszurkolók 2250 forintért nézhetnek meg egy meccset. A családi szektorba egy felnőtt- és egy gyerekbelépőért összesen 3900 forintot kell fizetni.

A jegyárak az új stadionban Forrás: Origo

Szurkolói kártya nélkül is beléphetnek a drukkerek. Deutsch Tamás nézőszám-növekedést vár az új stadiontól, a cél a 4000-es átlagnézőszám.

Az MTK új stadionja 7,5 milliárd forintba került, a klub vagyonkezelői díjat fizet a létesítményért, ezt az idén saját hatáskörből finanszírozza az MTK, 2017-től pedig partner bevonásával szeretné üzemeltetni a létesítményt.