Vágólapra másolva!
A magyar fociválogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck elárulta, hogy miben segített a Double Pass belga cég és miben kell még fejlődni az utánpótlás terén.

A német szakember az RTL II Magyarul Balóval című műsorában elmondta, hogy hosszabb távra tervez Magyarországon.

Storck nem sokáig lesz a családja nélkül Forrás: MTI

"Ha az ember ezt a munkát választja, ritkán látja a családját, de ők ezt megértik. Próbálom őket magammal hozni, teljesen ideköltöztetni.

Ez nem az első külföldi munkám, dolgoztam Kazahsztánban, Görögországban, oda is jöttek velem."

Bernd Storck legidősebb gyermeke, a 28 éves Alex egyébként is sokat van Budapesten hiszen a magyar utánpótlás-válogatottoknál gyakornok.

Storck szerint az infrastruktúra már lassan megvan Forrás: Origo

Arra a kérdésre, hogy mi a különbség egy német és egy magyar 14 éves focista között, Storck így válaszolt: "Már az általános iskolában elkezdődik, Németországban aki érdeklődik a foci iránt, az teljes támogatást kap. A sportgimnáziumokban speciálisan edzik őket, ezt az iskola engedélyezi és támogatja. Megtanítják nekik hogy mit jelent profinak lenni, és sok olyan edző dolgozik velük, akiknek pro licenszük van."

Miben segített a Double Pass?

Storck szerint az infrastruktúra lassan megvan ehhez Magyarországon is, még abban kell fejlődni, hogy hogyan kell egy fiatallal együtt dolgozni, hogy hogyan kell egy éves edzéstervet összeállítani, ezt mutatta meg a Double Pass belga cég.

nem lehet minden nap ugyanazt az edzést levezetni" - mondta Storck.

Kleinheisler Storck egyik felfedezettje Forrás: MTI/Mlsz/Baricsa Gábor

A német és a magyar 18 éves játékos között Storck szerint az a különbség, hogy Németországban be merik tenni az első csapatba, Magyarországon viszont nem mernek kockáztatni, mondván, még nincs hozzá kellő felkészültsége. "Én azért teszek be egy fiatal játékost, mert megvan a tehetsége hozzá, és megérdemli."

Dicsérte Csányi Sándor MLSZ-elnök és Orbán Viktor miniszterelnök munkáját is. "Ha nem foglalkoznának ilyen intenzíven a sportággal, akkor már halott lenne a magyar futball. A 12 NB I-es klub nem létezne a szövetség pénze nélkül, ez tény."

A teljes interjú: