Két lyoni drukker kórházba került a sevillai verekedés után

France: Football supporters protest against police brutality Newzulu Citizenside Nicolas LIPONNE lyon ol FOOTBALL supporters flashball police brutality violences policičres hooligans violences MATCH olympique lyonnais lex criminels fumigčnes CRS forces de
FRANCE, Lyon : Riot police officers walk in front of football supporters, mainly from the Olympique Lyonnais (OL) French football club, who take part in a demonstration against police repression in Lyon on November 15, 2014 following a recent injury of an OL supporter who was hit by a flash-ball shot by police on October 19, 2014 on the sidelines of the Ligue 1 match OL and Montpellier. CITIZENSIDE/NICOLAS LIPONNE
Vágólapra másolva!
A keddi Sevilla – Olympique Lyon Bajnokok Ligája találkozó előtt összecsaptak a spanyol rohamrendőrök a francia szurkolók egy csoportjával. Utóbbiak szerint a rendőrök támadtak rájuk, négyen komoly sérüléseket szereztek, négyen pedig már ma bíróság elé állnak.

A kedd esti Sevilla – Olympique Lyon (1-0) találkozó előtt készült felvételeken már csak maga a verekedés látszik, az nem, hogy melyik fél volt a kezdeményező, mindenesetre a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas szerdán felháborodottan nyilatkozott a L'Equipe francia sportújságnak.

„Minősíthetlenül agresszíven" léptek fel a rendőrök a klubvezető szerint, akinek szavait igyekszik alátámasztani a lapban csak Benoit-ként említett a The Bad Gones szurkolói csoport egyik szurkoló is.

„Hallják csak meg a mi verziónkat is, amit az esetről készült videók is igazolnak – mondta Benoit. – Amikor a stadionhoz értünk durván ránk támadtak, különösen a rohamrendőrök. Amikor a klubunk és az UEFA munkatársai oda értek sokkolták őket a látottak."

A L'Equipe információi szerint két francia drukker szenvedett súlyosabb sérülést: egyiküknek a kulcscsontja tört el, míg a másikat koponyatöréssel szállították kórházba. További négy lyoni pedig már egy sevillai bíróság elé áll a történtek miatt.