Bocsánatot kért a női sportolóktól a DVTK edzője

Horváth Ferenc vezetőedző Győr
Horváth Ferenc, a Győr vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Ferencváros - Győri ETO FC találkozón a Puskás Ferenc Stadionban 2014. március 2-án.
Vágólapra másolva!
A diósgyőri focicsapatot edző Horváth Ferenc lánycsapatnak nevezte az övéit a Debrecen elleni hazai meccs után. Most bocsánatot kért. Nem a csapatától. 

"Amikor azt mondtam, hogy olyanok voltunk, mint egy lánycsapat, nem az volt a célom, hogy bármelyik női sportolót vagy csapatot megbántsam, de ha mégis így történt a kirohanásom okán, azért teljes mértékben elnézést kérek. Viszont, ha egy női csapatot indítasz egy férfi bajnokságban, az nagyon nagy baj" - tette hozzá Horváth a DVTK.hu-nak adott nyilatkozatában.

A diósgyőriek a tabella utolsó helyén állnak, legutóbbi öt meccsükből hármat is elveszítettek, ráadául a Debrecen elleni, kiemelten fontos rangadót hazai pályán bukta el a csapat. A szurkolók a meccs után levetették a mezeket a hazai játékosokról.

Horváth Ferencnek egyelőre nem megy Diósgyőrben Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Én azt gondolom, hogy az az utolsó utáni pillanat egy játékos életében, ha levetetik vele azt a mezt, amiért küzd. Ennél jobban nem lehet megalázni egy játékost. Onnantól kezdve, hogy ez a dolog megtörtént, én már mondhatok bármit, büntethetek akárhogy, ha valaki nem érzi át ennek a súlyát, akkor nincs miről beszélni" - mondta az esetről Horváth.