Nem látszott meg a Barcán Messi hiánya

Horizontal
Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior (C) celebrates with teammates after scoring his team's third goal during the Spanish league football match Real Sporting de Gijon vs FC Barcelona at El Molinon stadium in Gijon on September 24, 2016. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
Vágólapra másolva!
Az első félidőben két, majd a második játékrészben három gyors góllal intézte el a Barcelona idegenben a Sporting Gijónt a spanyol bajnokság 5. fordulójában. Azaz, ahogy tavaly, úgy idén sem úgy tűnik, hogy megviselné a katalánokat Lionel Messi sérülés miatti hiánya.

A Barcelona várhatóan három hétig nem számíthat az Atlético Madrid elleni hétközi rangadón megsérülő argentinra, de, ahogy a tavalyi kiválása során is is elég jól ment a csapatnak – tíz meccsből nyolcat megnyertek – úgy idén is úgy néz ki, hogy nem lesznek gondjaik, amíg Messi lábadozik.

Először a Sporting Gijónt sodorta útjukba a sorsolás, és

könnyedén intézték el a tabella közepén tanyázó riválist.

Az első félidőben előbb Luis Suárez vette be a hazaiak kapuját a 29. percben, majd három perccel később Rafinha kontrázott rá az uruguayi hatodik bajnoki találatára.

Gijón–Barcelona 0-5

A második félidőben egészen az utolsó tíz percig változatlan volt az állás, akkor azonban a 81. és a 89. perc között Neymar gondolta úgy, hogy mégiscsak kellene rúgni két gólt, a duplájába pedig Arda Turan szőtte bele a harmadikat – így lett a vége 5-0 a Barca javára.