A Rooney-t száműző ManUnited kiütötte a címvédőt

fbl Horizontal
Manchester United's English striker Wayne Rooney (R) sits on the substitutes bench with Manchester United's English midfielder Michael Carrick (L) during the English Premier League football match between Manchester United and Leicester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 24, 2016. / AFP PHOTO / ANTHONY DEVLIN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United mindössze húsz perc alatt elintézte a bajnoki címvédő Leicester Cityt a Premier League hatodik fordulójának nyitómeccsén, amely 4-1-es hazai győzelmet hozott.

José Mourinho együttese a legutóbbi három tétmeccsét elveszítette, a portugál menedzser pedig meghúzta azt, amit kevesen hittek, hogy meg mer tenni: a kispadra ültette Wayne Rooney-t.

Rooney a kispadon kezdett Forrás: AFP/Anthony Devlin

Nem tudni, hogy ezért-e, de a hazaiak fantasztikus első félidőt produkáltak, a 22. és a 42. perc között négy gólt szereztek, sorrendben Smalling, Mata, Rashford és Pogba talált be. Smallingnak ez volt a hetedik bajnoki gólja, ebből hatot fejesből szerzett, ahogy ezúttal is.

Rashford először lőtt zsinórban három meccsen gólt a ManUnitedben, Pogbának pedig ez volt az első gólja, mióta visszatért a Juventusból Angliába.

A ManUnited utoljára 2012 decemberében szerzett négy gólt az első félidőben (akkor a Readingnek lőtt ennyit), legutóbb pedig 2001 februárjában vezetett négy góllal az első félidőben, akkor az Arsenal ellen 5-1 volt a szünetben.

A második félidő elején Gray bombagóljával szépített a Leicester, Rooney pedig a 83. percben állt be Rashford helyére.

Végül a Manchester United 4-1-re nyert, de az öt gól mellett mástól is emlékezetes marad a meccs, ugyanis egy Ibra-klón futott be a pályára az első félidőben (fotók itt).