Vágólapra másolva!
Még meg sem jelent Rob Beasley sportújságíró José Mourinhóról szóló könyve, máris óriási botrány van a kiszivárgott részekből. Mourinho vaskos sértései Arséne Wenger felé nem hatották meg a francia Arsenal-főnököt.

"Ha Wenger úr még egyszer kritizálni meri a Mata-ügyletet [Wenger szerint nem kellett volna egy közvetlen riválisnak eladni a spanyolt],

- mondta a könyv szerzőjének Mourinho, aki korábban sem kímélte az Arsenal francia edzőjét.

Mourinho korábban "vereségspecialistának" nevezte Wengert, és amikor a Chelsea-vel 6-0-ra verte az Arsenalt, és Wenger nem jelent meg a sajtótájékoztatón, gúnyolódott rajta egy sort. "Majd legközelebb én is azt mondom egy vereség után, hogy megy a buszom" - írta a szerzőnek Mourinho.

Ki akarok baszni vele!

A portugál összeveszett Roman Abramovics tulajdonossal is, amikor eladta Petr Cech-t 10 millió fontért az Arsenalnak. Mourinhót nem érdekelte a pénz, meg akarta tartani a kapust. "Szóval Wenger úr Cech-t akarja, és azt hiszi, ez a pénzről szól? Téved. Ki akarok baszni vele! Cech-t akarod? Oké, én meg Walcottot, vagy Oxlade-Chamberlaint. Top kapust akarsz? Én meg olyan fiatal játékosokat, akik nála szarok voltak, de én ki tudom belőlük hozni a legjobbat."

Állítólag ekkor is megfenyegette Forrás: Origo

Egy másik levelezésükből az derül ki, hogy Mourinhónak volt egy beépített embere az Arsenal öltözőjében, akitől azt az információt kapta az Arsenal ManCity felett aratott győzelme után, hogy

Hozzátette, Wenger az ő két évvel korábbi taktikáját alkalmzta, azaz "nyomott egy chelsea-et a meccsen".

Szóba került az egyik leghíresebb esett kettőjük között, amikor Wenger meglökte Mourinhót a vonal melletti kakaskodásban. A portugál azt írta a szerzőnek, "Azt mondtam neki, tudod, hogy itt nem reagálhatok sehogy, de egyszer majd összefutunk az utcán is."

Wenger nem izgatta fel magát

"Nem olvastam a könyvet, és nem is tervezem" - zárta rövidre a kérdést Wenger, de azt azért hozzátette, hogy nincs személyes problémája senkivel az edzők közül. "Néha kiszalad a számon, amit gondolok, de én már csak ilyen vagyok" - tette hozzá.