Van Basten korábban lelép a holland válogatottól

- HORIZONTAL MATCH FOOTBALL TRAINER SHOUTING OPEN-MOUTHED POINTING FINGER PORTRAIT
Football coach from the Netherlands Marco van Basten shouts and points during the friendly match between the Netherlands and Australia 04 June 2006 in Rotterdam ahead of the World Cup starting 09 June in Germany. AFP PHOTO / ANP PHOTO ED OUDENAARDEN ** NETHERLANDS OUT **
Vágólapra másolva!
A tervezettnél korábban, már október elején távozik Marco van Basten a holland labdarúgó-válogatottól, ahol eddig Danny Blind szövetségi kapitány munkáját segítette.

A játékosként háromszoros aranylabdás eredetileg az év végéig maradt volna a nemzeti csapat mellett, ám a holland szövetség csütörtökön bejelentette, már az októberi világbajnoki selejtezők előtt, 1-jétől elhagyja az edzői csapatot.

Az korábban eldőlt, hogy

van Basten a jövőben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) alkalmazásában dolgozik tovább.

"Nagy megtiszteltetés volt Danny Blinddel egy stábban dolgozni, ám a FIFA felkérése egy egyedülálló lehetőség" - mondta van Basten.

Marco van Basten Forrás: AFP/Ed Oudenaarden

A holland válogatott a svédek elleni idegenbeli döntetlennel kezdte meg a vb-selejtezőket. Október 7-én a fehérorosz csapatot fogadja, majd három nappal később az Európa-bajnoki ezüstérmes francia együttest látja vendégül. Korábban Dick Advocaat távozott Blind stábjából, ő a török Fenerbahce kispadjára ült le.