Meggyilkolták a spanyol focielnök rokonát

Horizontal
President of the Spanish football federation, Angel Maria Villar, attends a press conference following Julen Lopetegui's appointment as new manager of the Spanish national football team in Madrid on July 21, 2016. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A spanyol külügy is megerősítette, hogy Ángel María Villar rokonát találták meg holtan Mexikóvárosban.

A Spanyol Külügyi Hivatal megerősítette, hogy a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökének, Ángel María Villarnak az unokahúgát találták meg holtan Mexikóvárosban. A spanyol külügyminiszter, José Manuel Garcia elmondása szerint María Villar Galazt azt követően rabolták el, hogy a fővároshoz tartozó Santa Fe üzleti negyedben kiszállt egy taxiból.

Előbb arra kényszerítették, hogy pénzt vegyen ki egy bankautomatából, majd elhurcolták, ezt követően pedig kapcsolatba léptek a családdal, és váltságdíjat követeltek.

– mondta a külügyminiszter az Onda Cero rádiónak.

A mexikói belügyminiszter tájékoztatása szerint Maria Villar Galaz holttestét kedden találták meg egy folyómederben összekötözött kezekkel, zsákkal a fején, a halál oka fulladás. Az UEFA alelnökeként is dolgozó Ángel María Villar a történtek után Mexikóvárosba utazott, és azonosította rokona holttestét.

Maria Villar Galaz az IBM mexikói vállalatánál dolgozott, de az utóbbi egy évben csak saját otthonából. 39 éves volt.