Vágólapra másolva!
José Mourinho kezdi hasonlóan elveszíteni a Manchester United öltözőjét, ahogy tavaly a Chelsea-nél tette: belső forrásokra hivatkozva több angol lap is arról ír, hogy a játékosoknak sem a csapat játékrendszere, sem a portugál nyilvános kritikái nem tetszenek.

Mourinho cseppet sem viselkedik szimpatikusan a ManUnited edzőjeként. A jól rajtoló, de aztán alaposan megtorpanó, jelen pillanatban zsinórban három vereséget számoló csapat menedzsere kifogások egész sorával állt elő a United gyenge játékát magyarázva, hol a szerencsét, hol a játékvezetőket átkozta, és közben név szerint is kritizálta a játékosait.

A City elleni városi derbi után Jesse Lingard és Henrikh Mkhitaryan kapta meg a magáét a sajtóban, a Watfordtól elszenvedett vereség után pedig Luke Shaw-t kritizálta két gólt is a balhátvéd nyakába varrva. Ráadásul szemtől szemben, az öltözőben is túlságosan kemény a játékosaival.

"Mourinho kritikái nagyon szigorúak,

- idéz a Telegraph egy belső forrást.

Mindent lát Forrás: AFP

A Sun szerint Mourinho azzal próbálja motiválni a játékosait, hogy közölte velük, a helyükért játszanak, és "közelebb van a január, mint gondolnák", amivel arra utalt, hogy aki nem teljesít az ő mércéje szerint is elfogadhatóan, azt zokszó nélkül eladja a téli átigazolási szezonban.

Tőle sem szokatlan, és a Unitednél sem

A probléma nem újdonság, Louis van Gaalhoz is követséget küldtek a játékosok, hogy szálljon le róluk a sajtóban, és bár a ManUnited vezetői bíznak Mourinhóban, és kiállnak a portugál mellett, a hírek szerint hasonló küldöttség készül hozzá is.

Wayne Rooney most nem hangoskodhat Forrás: AFP/Oli Scarff

A gond csak az, hogy a játékosok hangja az öltözőben általában Wayne Rooney, de jelenleg a csapatkapitány sincs abban a helyzetben, hogy magára haragíthassa Mourinhót. Rooney gyengén játszik idén, akárhova teszi is a csapatban Mourinho, és jogosan féltheti a helyét, hiszen pont ő az akadálya annak, hogy a két drágán vett új szerzemény, Paul Pogba és Mkhitaryan a saját posztján játszhasson.

Az angol lapok emlékeztetnek rá, hogy Mourinho ugyanígy vesztette el a Chelsea öltözőjét is, ami végül a kirúgásához vezetett tavaly ősszel. A tavalyi címvédőnél sem jöttek az eredmények, és Mourinho ugyanígy a sajtóban esett neki a játékosainak, akik aztán cserébe megbuktatták.

Özönlenek a kritikák

"Úgy érzem, Mourinho utolsó taktikai sikere 2010-ben volt [ekkor az Interrel megnyerte a Bajnokok Ligáját], azóta nyert ugyan címeket, de szerintem elveszítette a fonalat.

Kicsit talán úgy érzi, fontosabb, mint a csapat" - szúrt oda egyet Mourinhónak a francia Christophe Dugarry.

Ezt Van Gaal is tudta hozni Forrás: Origo

"Elnézve ezt a Unitedet azt kell mondjam, a nevek cserélődtek, de a csapat játéka nagyjából ugyanaz, mint Van Gaal alatt" - tette hozzá a francia.

Mourinhót a sajtó leginkább azért kritizálja, mert a padon jegeli Michael Carricket, pedig sokan úgy vélik,

egy magabiztosan romboló középpályás hiányzik Paul Pogba mellől ahhoz,

hogy a francia ki tudja játszani magából azt, amiért a világ legdrágább játékosát csinálta belőle a ManUnited.