Vágólapra másolva!
A Bayern München stadionjában korábban mindig kifogástalan gyepszőnyegen randa barna foltok jelentek meg, vélhetően egy fertőzés – és nem a túlterhelés – miatt. Szerdán a Bayern Dárdai Pál csapatát, a Herthát fogadja bajnokin, addig egy walesi gyepmester próbál javítani a helyzeten.

"Régóta a Bayernnél vagyok, de ilyet még nem láttam" – hüledezett Franck Ribéry, a csapat francia szélsője az Allianz Arena gyepszőnyege láttán. A szép zöld füvön csúnya barna foltok jelentek meg, a korábban mindig makulátlan pálya most jobbfajta rétnek tűnik.

Ribéry kilenc éve játszik Münchenben, ahhoz hozzászokott, hogy győztes meccs után nyilatkozzon, ám a hétvégi, Ingolstadt elleni 3-1 után azt is meg kellett jegyeznie, mennyire "komikus" most a pályájuk.

Ráadásul szerda este nyolctól a Bayern rangadót játszik, Dárdai Pál csapatát, a szintén százszázalékos és ezzel második helyen álló Herthát fogadja. Addig egy walesi gyepmester próbálja menteni a menthetőt – állítólag a fű nem a nagy terhelés, hanem egy fertőzés miatt ment tönkre.

Felmerült az is, hogy a sok eső tette tönkre a gyepet, de ezt tagadta Marc Vercammen, a pázsitért felelős Desso Sports Systems igazgatója, mondván a müncheni aréna talaja "kitűnő áteresztőképességű".

Bár a korábbi edző, Pep Guardiola kérésére változtattak a gyep összetételén, 2014 óta semmilyen probléma nem volt vele, és tudják, hogyan kell karbantartani. A mostani gondokért Vercammen szerint egy fertőzés okolható, noha még meg kell találni a megfelelő gyógyszert. "Végül is a fű is élőlény, akárcsak az ember, neki is lehet rossz napja" – jegyezte meg empatikusan az igazgató.