Harry Kane hetekre kidőlt

Tottenham Hotspur, Harry Kane, foci
Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane gestures to the bench after picking up an injury during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Sunderland at White Hart Lane in London, on September 18, 2016. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Nagy árat fizetett a Sunderland elleni győzelemért a Tottenham labdarúgócsapata, a meccs egyetlen gólját szerző Harry Kane ugyanis bokasérülést szenvedett.

A csatár a vasárnapi mérkőzés hajrájában egy szerencsétlen mozdulat során sérült meg, bokáját fájlalta, le is kellett vinni a pályáról, és bár a pontos diagnózisra még várni kell, az már biztos, hogy nincs törés, azaz van remény arra, hogy maximum két hónapot kell kihagynia.

A bokaszalag-sérülés nem csupán a klubot, de a válogatottat is érinti, a csatár várhatóan nem játszhat a következő két, októberi vb-selejtezőn Málta és Szlovénia ellen.

Harry Kane a Sunderland ellen sérült meg Forrás: AFP/Ian Kington

Ami jó hír viszont a Spurs szurkolóinak, hogy a 20 éves középpályás, az előző szezonban 46 mérkőzésen tíz gólt szerző és 11 gólpasszt adó Dele Alli 2022-ig meghosszabbította szerződését. A fizetése a Mirror szerint heti 50 ezer angol font lesz.