Nem mindenki örült a kapuserényeket csillogtató eb bravúrjának

- Horizontal OFFBEAT-DOCUMENTATION DOG ANIMAL FOOTBALL MATCH
A stray dog runs for a ball on a pitch during a training prior to a friendly football match between Ukraine and Italy in Kiev on March 29, 2011. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Vágólapra másolva!
A chilei alacsonyabb osztályban nem a szurkolók jelentik a tizenkettedik "embert", hanem például egy pályára tévedő kutya, amelyik a kapufa mellett foglalt helyet.

A chilei harmadolsztály északi csoportjában ha nem is izgalmasan, de kétségkívül látványosan alakult a Trasandino–Deportes Melipilla találkozó. Izgalmakról azért nem beszélhetünk, mert a vendégek simán nyertek 3-0-ra. Ami a maradandó emléket illeti, arról ezúttal nem a játékosok gondoskodtak, hanem egy kutya, amelyik úgy érezte, hogy neki a kapufánál lesz a legjobb helye. Amikor pedig arra gurult a labda, nem is volt rest játékba avatkozni.

A nagy "védést" azonban nézte mindenki jó szemmel, elsősorban a Trasandino kapusánál hőzta ki a gyufát a botcsinálta kapus.

"Egyértelműen mellé ment volna, ezért is hagytam, hogy elguruljon mellettem a labda. Most meg mindenki arról beszél, hogy így a kutgya, meg úgy a kutya, meg, hogy ő védte ki ezt a lövést, holott erről szó sincs" – méltatlankodott Fabian Cerda, aki most úgy érzi, hogy kutyául elbánt vele egy eb.