Kirúgták Nikolicsék edzőjét

Besnik Hasi, Legia, foci
Coach Besnik Hasi (Legia), Legia Warsaw - AS Trencin, Champions League, qualification, football, fot. Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik in action during Champions League, qualification, 3rd round football match between Legia Warsaw - AS Trencin in Warsaw, Poland on 3 August 2016. Final score: 0 - 0 (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Sorozatban három tétmérkőzését elveszítette, összesen 11 gólt kapott, ebből hatot a BL-nyitányon a Dortmundtól, így nem meglepetés, hogy elfogyott a türelem a Legia labdarúgócsapatából. A varsói klubvezetés a vasárnapi, 3-2-es hazai bajnoki vereség után úgy nyilatkozott, Besnik Hasi edzőnek mennie kell. Csakhogy az albán szakember nem távozna olyan könnyen.

Nagyon nem jött be a nyári edzőváltás a Legia Warszawa labdarúgócsapatának, a lengyel bajnok ugyanis Besnik Hasi irányításával előbb 4-1-re elbukta a Szuperkupa-döntőt a Lech Poznan ellen, majd kiesett a Lengyel Kupából a másodosztályú Górnik Zabrze ellen, a bajnokságban pedig kilenc forduló alatt kilenc pontot szerezve mindössze a 14. helyen szerénykedik.

Egyedül a Bajnokok Ligája selejtezőiben ment a játék, Nikolics Nemanja gólerősségének köszönhetően a csapat beverekedte magát a csoportkörbe, ahol Hasi úgy gondolta, itt az ideje egy új taktikának, a tavalyi gólkirály magyar válogatott csatárt a kispadra ültette, majd beleszaladt egy borzalmas, 6-0-s KO-ba a Dortmund ellen.

Besnik Hasi Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A megrendítő ütésből vasárnapig sem jött ki a csapat, hazai pályán ismét kikapott, ezúttal 3-2-re a Zaglebie Lubintól. A vereség után Boguslaw Lesnodorski klubelnök a Twitteren azt írta, ez volt Hasi utolsó mérkőzése. „Holnaptól Vuko vezeti a csapatot" – írta, jelezve, hogy ideiglenesen Aleksandar Vukovic másodedzőt lépteti egy pozícióval előbbre.

Még mindig én vagyok a Legia edzője. Ha a klub vezetése úgy véli, hogy le akar váltani, megteheti. De a jövőről csak hétfőn fogunk beszélni. Addig nem fogok válaszolni több kérdésre, mivel nincs mit mondanom. A tárgyalások zárt körben zajlanak majd, nem fogok beszélni róla nyilvánosan" - mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Hasi.

Az Anderlechttel korábban bajnoki címet nyert albán szakember mindössze 18 tétmérkőzésen kapott lehetőséget Varsóban, a mérlege kiegyensúlyozott volt: hat győzelem, hat döntetlen és hat vereség.

A Fakt.pl úgy tudja, az új edző az Jacek Magiera lehet, aki a klub játékosa és másodedzője is volt már, és éppen a nyáron igazolt a másodosztályú Zaglebie Sosnowiec csapatához, amellyel egyelőre veretlen az idényben.