Meglepetésre elvérzett a Juventus Milánóban

Ivan Perisic, foci, Inter
Inter Milan's forward Ivan Perisic from Croatia celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Juventus on September 18, 2016 at the 'San Siro Stadium' in Milan. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Továbbra is nyeretlen, de idei negyedik bajnokiján megszerezte második pontját a két magyar játékost is foglalkoztató Palermo labdarúgócsapata, amely a szintén győzelem nélkül álló Crotone otthonában játszott 1-1-es döntetlent. Az Inter meglepetésre hátrányból fordítva verte 2-1-re a Juventust.

Utoljára 2010. április 16-án fordult elő, hogy az Inter labdarúgócsapata Milánóban legyőzze a Juventust. hat évvel ezelőtt kellett a sikerhez az, hogy a vendégek Sissoko kiállítása miatt a 37. perctől emberhátrányban játszanak.

Miután a bajnok három győzelemmel, az Inter pedig négy ponttal kezdte a bajnokságot, a Serie A 4. fordulójának vasárnapi rangadóján a címvédő számított esélyesnek.

Ivan Perisic fejelte az Inter győztes gólját Forrás: AFP/Marco Bertorello

Ugyan az első félidőben Icardi révén a hazaiak kapufáig jutottak el, a 66. percben mégis a Juve szerzett vezetést: Sandro centerezését Lichtsteiner terelte a kapuba (0-1).

A vendégek két percig örülhettek, Icardi fejesgóllal egyenlített (1-1), majd a 78. percben külsővel tekerte csodálatosan a labdát Perisic fejére, aki beállította a 2-1-es végeredményt.

Nem veretlen már az AS Roma sem, amely a Fiorentina otthonában kapott ki 1-0-ra.

Ami a magyarokat illeti: Sallai Roland a palermói kezdőcsapatban kapott helyet, de a félidőben lecserélték, Balogh Norbert a kispadról nézte végig a mérkőzést, amelyen a Crotone ellen idegenben szereztek pontot a szicíliaiak.

A Chievo 0-1-ről fordítva, a 95. percben szerzett góllal nyert 2-1-re az Udinese otthonában, míg a Cagliari az Atalanta 3-0-s legyőzésével szakította meg nyeretlenségét.

Eredmények, Serie A, 4. forduló:
Internazionale – Juventus 2-1 (0-0)
gól: Icardi (68.), Perisic (78.), illetve Lichtsteiner (66.)
piros lap: Banega (90., Inter)

Fiorentina - AS Roma 1-0 (0-0)
gól: Badelj (82.)

Udinese - Chievo 1-2 (1-0)
gól: D. Zapata (25.), illetve L. Castro (82.), Cacciatore (90.)

Cagliari - Atalanta 3-0 (1-0)
gól: Borriello (8., 73.), Sau (55.)

Crotone - Palermo 1-1 (1-0)
gól: Trotta (23.), illetve Nestorovski (66.)

Sassuolo - Genoa 2-0 (0-0)
gól: Politano (58., büntetőből), Defrel (66.)
piros lap: Miguel Veloso (86.)

Torino - Empoli 0-0