Egymással rúgatták az üres kapus gólokat a Barca sztárjai

19130916DDI_FCB_CEL_MESSI 13/09/2016 FC BARCELONA VS CELTIC FC UEFA CHAMPION LEAGUE
Action photo during the match FC Barcelona (SPA) vs Celtic Football Club (ESC) Corresponding to the group stage Group -C- of the UEFA Champions League 2016/17, photo Nou Camp Stadium Foto de accion durante el partido FC Barcelona (SPA) vs Celtic Football Club (ESC) Correspondiente a la fase de Grupos, Grupo -C- de la UEFA Champions League 2016/17, en el Estadio Camp Nou, en la foto: Neymar da Silva Santos. Lionel Messi y Luis Suarez de Barcelona celebran el 5 gol 13/09/2016/MEXSPORT/BPI.
Vágólapra másolva!
A kölcsönös udvariaskodásnak négygólos győzelem lett a vége a Leganes otthonában. A végén azért ők is kaptak egy szépségdíjas dugót, így lett a vége 5-1 a katalánok javára.

A spanyol bajnokság 4. fordulójának szombati játéknapját a Barcelona látogatása nyitotta az újonc Leganes otthonában. A címvédő katalánok az előző fordulóban kikaptak a másik feljutó Alavéstől, ezúttal azonban úgy nyertek 5-1-re, hogy az első félidőben a létező legjobb arcát mutatta a csapat – legalábbis támadásban.

Forrás: MEXSPORT/MEXSPORT/Mexsport/Bpi.

Kezdődött azzal, hogy az első negyedóra végén Luis Suárez elszáguldott egy labdával, és máskor talán ellőtte volna a tizenhatoson belülre érve, ezúttal azonban inkább a középen érkező Messihez játszott, akinek csak a kapuba kellett passzolnia.

Jó tett helyébe jót várj, újabb fertályóra elteltével Messi volt már az üres kapuval szemben, de ő inkább az uruguayihoz passzolt, aki már csak hanyagul a kapuba pöccintett.

Eközben a hazaiaknak is voltak helyzeteik, de Medjani, Insua és Machis lehetősége is kimaradt – nem egyszer hibázott, vagy reagált későn a barcelonai védelem. De mit számít ez, amikor Messi passzával megint Suárez lépett ki, és most ő passzolt ezerszázalékos helyzetből a mellette futó Neymarnak – 0-3.

A második félidőben Messi még belőtt egy büntetőt – ez volt a 130. alkalom, hogy a Barca mezében legalább két gólig jutott –, majd Rafinha lőtt még egy hatalmas gólt, amire Gabriel válaszolt egy nem kisebb szabadrúgás bombával.

A kissé bizonytalan védelem ellenére is simán nyert tehát a Barcelona, és nem történt meg az, ami a 2010-2011-es szezonban, amikor két újonctól – Real Sociedad és Hercules Alicante – is kikapott a csapat.

Primera División, 4. forduló
Leganes – FC Barcelona 1-5 (0-3)
gól: Gabriel (80.), illetve Messi (15., 55.), Suárez (31.), Neymar (44.), Rafinha (84).

Atlético Madrid - Sporting Gijón 5-0 (3-0)
gól: Griezmann (2., 31.), Gameiro (5.), Fernando Torres (72., 91., a másodikat 11-esből)

Eibar - Sevilla 1-1 (0-1)
gól: Pedro León (64.), illetve Vietto (27.)
kiállítva: Yoel (45., Eibar), D. García (86., Eibar)

Las Palmas - Málaga 1-0 (1-0)
l: Momo (9., 11-esből)