Vágólapra másolva!
Bár az Európa Ligát sokan hajlamosak a Bajnokok Ligája halvány lenyomatának tekinteni, az első fordulóban született néhány olyan gól, amely láttán a nagyok is elismerősen csettintenének. Szavazhat is arra, amelyik a legjobban tetszik.

A belga Genk 3-2-re kikapott az osztrák Rapidtól, de ez legkevésbé Leon Baileyn múlt, a jamaicai játékos lőtte csapata mindkét gólját, az elsőnél szerényen elengedett egy rakétát 23 méterről.

A főtábla másik osztrák csapata, az Austria Wien is nyert, a román Astra ellen Kevin Friesenbichleré volt a meccs megmozdulása, aki egy indítás után a levegőből érkező labdát nem vette le, szimplán átemelte a kapus fölött.

Az ukrán Zorija a 96. percben bukott két pontot, ekkor egyenlített a török Fenerbahce a dán Simon Kjaer megpattanó lövésével. Az ukrán Dmitro Grecsinszkin azért így is büszke lehet, mert bitang nagy gólt lőtt.

A nap lúzere mégsem a Zorija lett, hanem a Maccabi Tel-Aviv, amely 3-0-s előnyről kapott ki 4-3-ra a Zenit ellen. Az izraelieknél két gólt szerzett a bosnyák Haris Medunjanin, a másodikat egy olyan pazar szabadrúgásgóllal, hogy a Zenit kapusa majdnem felcsavarodott a kapufára.

Az Inter kapusa, Samir Handanovic viszont mozdulni sem tudott arra a lövésre, amit a Hapoel Beer Sheva játékosa, Maor Buzaglo eresztett meg szintén szabadrúgásból. A Hapoel 2-0-ra nyert, a játéknap egyik meglepetését okozva, mi meg külön örülhetünk annak, hogy Korhut Mihály is pályára lépett a valamiért Sprite-nak öltözött olaszok ellen.

Szavazzon!

Ki lőtte az első forduló legszebb gólját?