Vágólapra másolva!
A Maccabi Tel-Aviv és a Zenit szurkolói is sokáig emlékezni fognak a két csapat Európa Liga-mérkőzésére.

A 76. percig semmi nem utalt arra, hogy a Maccabi elvesztheti a meccset, az orosz csapat addig csak három kaput eltaláló lövést jegyzett, a Maccabi pedig háromgólos előnyt épített fel, és még akkor sem kezdtek pánikolni a hazai szurkolók, amikor Kokorin egy mellel betessékelt labdával szépített.

A 81. percben tíz emberre fogyatkozott a Maccabi Dasa kiállítása miatt, majd három perc múlva egy közvetett szabadrúgást Maurício emelt a gólvonalra bepakolt embertömeg fölött a hálóba, és ekkor már érezni lehetett, hogy ezzel még nincs vége az oroszok egyenlítésért indított hadműveletének.

Két perccel Maurício gólja után egy másik brazil, Giordano maradt üresen a hosszú kapufánál egy beadásnál, és góllal büntette az izraeli védelem trehányságát. A lélektani előny ekkor már a szentpéterváriaknál volt, akik meg is lovagolták a hullámot, a 91. percben a montenegrói Djordjevic egy gyönyörű fejessel megnyerte a meccset a vendégeknek.

Rögzítsük a tény a végére: a Zenit 15 perc alatt szerezte azt a 4 gólt, amivel megszerezte végül a három pontot. A folytatásban kiderül, sikerül-e kihevernie ezt a sokkot a Maccabinak.

Az oroszok eksztázisban, mögöttük az izraeli szurkolók nem hiszik el Forrás: AFP