Vágólapra másolva!
A Southampton két játékosa, Charlie Austin és Dusan Tadic is úgy érezte, hogy neki kell lőnie a meccs elején megítélt büntetőt.

A büntetőt eleve nagy jóindulattal kapta meg az angol csapat, a Sparta Praha játékosának, Costa Nhamoinesunak eltalálta a kezét a labda Austin beadásánál, de Nhamoinesu éppen becsúszott, olyankor pedig igen nehéz a kezünket mondjuk a hátunk mögött eldugni.

A német Gräfe mégis 11-est ítélt, és Austin úgy volt vele,

ő a középcsatár, plusz ő harcolta ki a büntetőt, így neki kell elvégeznie.

Tadic azonban szintén igényt tartott rá, így egymás kezéből vették ki a labdát, végül Tadicot Virgil van Dijk kivitte a 16-oson kívülre.

Az eset akkor lett volna igazán érdekes, ha Austin hibázik, de belőtte a tizenegyest, és az ünneplésnél már Tadic sem haragudott rá. A meccsen aztán nagyjából a tizenegyes előtti vita okozta a legtöbb izgalmat a Southampton számára,

mert az angolok 3-0-ra verték a Spartát.

Belőtte, így nem lett nagyobb balhé Forrás: AFP

Láttuk már hasonlót ott is, itthon is

Hasonló perlekedésre volt már példa Angliában, 2000-ben Frank Lampard és Paolo Di Canio szólalkozott össze azon a West Ham-Bradford meccsen, hogy ki lője a büntetőt, végül a heves vérmérsékletű olasz lett a befutó. Később Lampard is betalált, és a West Ham 2-4-ről fordított 5-4-re.

Itthon a 2013 tavaszán játszott Pécs-Honvéd meccsen a kispestiek két légiósa közül Davide Lanzafame, és Leandro Martinez civakodott a 11-es miatt. A vége az lett, hogy mindketten sárgát kaptak, Lanzafaménak már volt egy, így ki kellett állnia, Martinez pedig belőtte a büntetőt, és végül 3-0-ra nyert a Honvéd.