Vágólapra másolva!
Roy Keane-t lenyűgözte a Josep Guardiola-féle Manchester City idénykezdete.

Pep Guardiola berúgta az ajtót a Manchester Citynél, elküldte Joe Hartot, leépítette a korábbi években alapembernek számító Yaya Tourét, de ahogy Pintér Attila mondaná, az eredmények őt igazolják,

hiszen hét tétmeccset vívott új klubjával, és pontosan ugyanennyi végződött győzelemmel.

Ezek között volt simán vett BL-selejtező (5-0 a Steaua otthonában), hasonlóan könnyen megnyert BL-csoportmeccs a Bundesliga tavalyi negyedikje ellen, és egy sikeres manchesteri derbi José Mourinho Manchester Unitedje ellen.

A manchesteri derbin jól elvolt a Spanyolországban egymással rivalizáló páros Forrás: AFP

Keane kerülné a konfliktust vele

A Guardiola-féle City rajtja lenyűgözte Roy Keane-t, a korábbi ír középpályás jelenleg az ITV szakértőjeként dolgozik, és a Gladbach elleni kiütés után azt mondta, a két manchesteri edző közül nála Guardiolára illik a Special One jelző, amit Mourinho aggatott magára 2004-ben, amikor először ült le a Chelsea kispadjára.

„Hatalmas önbizalommal játszik a csapat, jól forgatja a játékosokat, és bár a City máskor is produkált már erős kezdést, de aztán idővel mindig levették a lábukat a gázpedálról. Guardiolánál viszont ezt nem érzem. Ő egy olyan edző, aki sokat követel, és Hart, valamint Touré esetével mindenki számára egyértelművé tette, hogy ő a főnök. Én biztos kerülném a konfliktust vele" – mondta Keane.

A City a hétvégén a Bournemouth vendége lesz a bajnokságban, óriási meglepetés lenne, ha megszakadna Guardiola győzelmi szériája.