Vágólapra másolva!
A Leicester City első BL-meccsén lesz néhány üres széksor a stadionban, a belgákat ugyanis nem hozza lázba a „kis angol csapat".

A Bajnokok Ligája G csoportjában szerda este rendezik a Club Brugge – Leicester City találkozót. A belga bajnok találkozik az angol élvonal előző kiírásának győztesével, ami joggal tarthatna igényt fokozott érdeklődésére – már, ha a PL-t nem a Leicester City nyerte volna meg.

Claudio Ranieri csapata azonban

hiába hajtotta végre az elmúlt száz év egyik legnagyobb bravúrját

a bajnoki cím bezsebelésével, a Rókák ettől még továbbra is kis csapatnak számítanak az európai kupaporondon.

Ennél azért többen lesznek kint a Jan Breydel stadionban Forrás: Controluce/AFP/FotoagenziaMosca/Pietro Mosca

Brugge-ben legalábbis így gondolják, úgyhogy foghíjás lelátók fogadják majd a csapatokat a Jan Breydel stadionban. A Sun információi szerint a 29 ezres stadionba a jegyek alig kétharmadát tudták eladni, holott ünnep kellene, hogy legyen ez a nap, elvégre a Club Brugge tíz év után tér vissza a BL-be.

A történtek miatt a belga csapat vezetőedzője, Michel Preud'heumme úgy érezte, hogy illik bocsánatot kérnie.

„Ha most az Arsenal jönne hozzánk, teli lenne a stadion – mondta az egykori válogatott kapus. – De a Leicester jön, méghozzá az a Leicester, amelyik tavaly megelőzte az Arsenalt, a Manchester Unitedet és a Liverpoolt is, tehát jobb csapat azoknál."

A klub viszont jó házigazda:

Preud'homme a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Leicester sztorija iskola példája annak, hogy csapategységgel milyen messzire lehet jutni.

Az angol bajnok stadionja előtt ezzel szemben a múlt héten sátrakban aludtak a szurkolók a jegyárusítás megkezdése előtti éjszaka, nehogy lemaradjanak a csapat BL-bemutatkozásáról.