Nagy verést kapott a Rangers a csúcsrangadón

Moussa Dembele, Celtic, foci
GLASGOW, SCOTLAND - SEPTEMBER 10: Moussa Dembele of Celtic celebrates after scoring his third goal during the Ladbrokes Scottish Premier league match between Celtic and Rangers at Celtic Park Stadium on September 10, 2016 in Glasgow, Scotland. (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Vágólapra másolva!
1888 óta 402. alkalommal csapott össze egymással a két glasgow-i rivális, a Celtic és a Rangers, és az Old Firm névvel illetett derbin a címvédő súlyos, 5-1-es verést mért az újoncra.

Azok után, hogy a Rangers negyedosztályba történő visszaminősítése miatt az elmúlt négy évben elmaradtak a csúcsrangadók, idén ismét arra készültek a rajongók, hogy a skót Premier League-ben nagy csatákat hoz majd a Rangers és a Celtic összecsapása.

Az első mérkőzésre szombaton a Celtic Parkban került sor, de a várt nagy csata elmaradt, a hazaiak sima 5-1-es győzelmet arattak. Pedig tavasszal a Rangers a kupa elődöntőjében 2-2-es döntetlen után végül büntetőkkel még nyert, ezúttal azonban nem volt esélye.

Moussa Dembele triplázott Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Jeff J Mitchell

A mérkőzés hőse a mesterhármast jegyző Moussa Dembélé volt, a Celtic ezzel 146. alkalommal nyert (a Rangers 159-szer győzött korábban) az Old Firmen.

Eredmény, skót Premier League, 5. forduló:
Celtic- Rangers 5-1 (2-1)
gól: Dembélé (33., 42., 83.), Sinclair (61.), Armstrong (90.), illetve Garner (44.)
piros lap: Senderos (75., Rangers)