Újabb korrupciós tárgyalás vár Blatterékre

AZ év képei 2015
NE használd 2016.01.01-ig!
FIFA president Sepp Blatter looks on as fake dollar notes fly around him, thrown by a British comedian during a press conference at the FIFA world-body headquarter's on July 20, 2015 in Zurich. The 79-year-old Swiss official looked shaken as the notes thrown by Simon Brodkin, stagename Lee Nelson, fluttered around him in a conference hall at the FIFA headquarters. Brodkin was taken away in a Swiss police car after the stunt. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Újabb korrupciós ügy miatt indul vizsgált a FIFA egykori elnöke, Sepp Blatter, valamint főtitkára, Jerome Valcke és Markus Kattner ellen.

A FIFA Etikai Bizottsága pénteken jelentette be, hogy a szövetség etikai kódexének többrendbeli megsértése miatt vizsgálatot kezdeményez Sepp Blatter, Jerome Valcke és Markus Kattner ellen.

Összeférhetetlenség, zsarolás, illetve hivatali joggal való visszaélés

miatt indul a vizsgálat Blatter és Valcke ellen, míg Kattner esetében a fentiekhez még hozzájön egy üzleti titkokkal való visszaélés is.

A bizottság azért indított vizsgálatot, mert kiderült, hogy a három sportvezető horribilis fizetéseket utalt át saját magának, Kattner pedig információkat szivárogtatott a sajtónak a FIFA jelenlegi elnökéről, Gianni Infantinóról.

Sepp Blatter Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A szövetség honlapján péntek reggel jelent meg a hír, hogy a bizottság nyomozását vezető alelnök, Djimbaraye Bourngar jogi lépéseket tesz, de a vizsgálat teljes lezárásáig további információkat nem adnak ki az ügyről.