A portugálok legyőzése tartást ad a magyarok elleni meccsre

665619321 Horizontal
Switzerland's forward Breel Embolo (R) celebrates his team's first goal with teammate forward Haris Seferovic during the World Cup 2018 football qualifier between Switzerland and Portugal at the St. Jakob-Park stadium in Basel on September 6, 2016. / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
A svájci lapok áradoznak a csapat Portugália elleni 2-0-s sikere után, de nem állnak könnyelműen a magyarok elleni következő selejtezőhöz.

A Blick mérkőzés utáni jegyzete szerint a svájci válogatott két év szenvedés után végre megmutatta valódi tudását és értékeit – jelesül a csapategységet, az összetartást, azt, hogy képesek a labdát birtokolni, és nem utolsósorban, hogy tudnak játszani.

A szerző kiemeli, hogy a legnagyobb sztárja, Xherdan Shaqiri nélkül felálló csapat egyáltalán nem ijedt meg a támadó hiányától, helyette ugyanis ott volt a sok jó teljesítmény közül is kiemelkedő Haris Seferovic a pályán.

A cikk megemlíti a mieinket is, amikor azt írja, hogy „a portugálok legyőzése nem csak a nagyon értékes három pont miatt volt fontos.

A baseli mérkőzésről és a mieinkről is valamivel többet ír a Basel Zeitung. A meccs tudósításába ékelve megemlítik, hogy a lettek és a magyarok és megszenvednek a papíron jóval gyengébbnek tartott riválisaik (Andorra és Feröer-szigetek) ellen. Azonban míg a lettek végül Valerijs Sabala góljával nyertek,

képtelenek voltak gólt lőni

A cikk írója nem felejti el megjegyezni, hogy a magyar és a feröeri csapatot 116 hely választja el egymástól a világranglistán (a mieink a 19., míg keddi ellenfelünk a 135. helyen áll), és hogy Bernd Storck csapata az Eb-selejtezők során játszott két meccsen is megszenvedett Feröer ellen.