Vágólapra másolva!
A lengyel és a magyar U21-es válogatott mérkőzésén szívet melengető volt a magyarok fogadtatása, és az egyik szurkoló üzent is a magyaroknak. 

U21-es válogatottunk lenyűgöző fogadtatásban részesült Lengyelországban: az egész stadion megtapsolta a magyar himnuszt, a lefújás után a két csapatot együtt éltette a B közép, amely meccs közben többször is Ria, ria, Hungária! rigmussal éltette a mieinket. A buzdítás nem volt előre megtervezve, a Lublin Arénában improvizáltak a szurkolók – írja az MLSZ honlapja az 1-1-re végződött mérkőzésről szóló tudósításában.

„Amikor a magyarok ellen játszunk, az nekünk ünnepnap. »Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki«, vagyis lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát. Mindenki ismeri a mondást, de mi tényleg komolyan is vesszük.

– mesélte az mlsz.hu-nak a drukkolás hátteréről Mateusz, a B közép tagja.

Két nemzet, közös harc Forrás: Ekstraklassa Lengyel Bajnokság/Facebook

„Alapvetően a városi klubnak, a Motor Lublinnak szurkolunk. Most csak a negyedik osztályban játszik a csapat, de ez minket a szurkolás szempontjából egyáltalán nem zavar. Nem tartjuk magunkat ultráknak, de imádunk meccsre járni, a válogatottat is követjük. Amikor megtudtuk, hogy jön a magyar U21-es válogatott, nem volt kérdés, hogy kint leszünk a stadionban.

az Eb-n is minden meccsüket követtünk, óriási élmény volt nagy tornán látni mindkét országot. És ami a legszebb: egyikünk sem kapott ki a végső győztes Portugáloktól!” – hangsúlyozta Mateusz, akinek feltett szándéka, hogy a közeljövőben Budapesten is megnézze a magyar válogatottat.

„Remélem, Oroszországban is találkozunk!” – üzente a magyaroknak.